02/02

Tweede Indoor Micromeeting

-d4s6140-00001

Imke Vervaet en Ranis Rosius tijdens de 60m op de eerste micromeeting

Op zaterdag 6 februari vindt de tweede Indoor Micromeeting van Atletiek Vlaanderen plaats. Voor deze editie kregen meer atleten de goedkeuring vanuit de overheid om te mogen deelnemen, waardoor we mogen vooruitblikken op enkele mooie wedstrijden met onder meer Eline Berings, Rani Rosius en Nafi Thiam.

De meerkampers mogen zaterdag de tweede micromeeting in de Gentse Topsporthal openen. Niels Pittomvils/VAC en Jente Hauttekeete/KAAG maken er meteen een driekamp van. Ze starten met een 60m, nadien volgt het kogelstoten en tot slot het polsstokspringen. In die derde discipline krijgen de concurrentie van Jules Vanlangenaker/VAC.

Bij de vrouwen openen Noor Vidts/VAC en Maité Beernaert/HAC hun driekamp in de verspringbak. Nadien trekken ze naar de overkant van de piste voor het kogelstoten en ze sluiten hun mini-meerkamp af met een 200m. Op die 200m krijgen ze concurrentie van Imke Vervaet/RCG, haar trainingsgenote Justine Goossens/RCG en Manon Depuydt/ACME. 

Op de 60m nemen die laatste drie het op tegen Rani Rosius/AVT en Rani Vincke/HAC. Vorige week opende Rosius haar seizoen met 7”33 en komende zaterdag gaat ze op zoek naar de EK-limiet van 7”28. Op de 60m horden gaat Eline Berings/RCG op zoek naar een tijd onder 8”10. Dat zou haar een ticket voor het EK opleveren. Ze krijgt concurrentie van Nafi Thiam/RFCL en Angel Agwazie/AVLO. 

Op de 400m krijgt Alexander Doom/AVR een nieuwe kans, ditmaal met tegenstanders. Christian Iguacel/LYRA werd deze zomer Belgisch kampioen op de 400m en liep vorig weekend een sterke 400m op training door weer en wind om zijn frustraties voor het niet mogen deelnemen aan de eerste indoormeeting te verwerken. Hij zal geprikkeld zijn om een sterke prestatie neer te zetten in de Topsporthal. Dylan Owusu/LYRA gaat dit weekend wel van start en is de derde man in competitie. 

Bij de vrouwen is Paulien Couckuyt/VAC dit weekend ook van de partij. Kersvers Belgisch recordhoudster bij de juniores, Liefde Schoemaker/MOHA, en Hanne Maudens/VS zorgen voor de nodige concurrentie. Sterke chrono’s zijn het doel met het oog op een selectie van de Belgian Cheetahs voor het komende EK, aangezien de 4x400m ploeg bij de dames hun selectie moet afdwingen op basis van de individuele tijden. 

De meest recente deelnemerslijst kan je hier bekijken. Op zaterdag zijn live results beschikbaar op atletiek.nu en de wedstrijdbeelden kan je zaterdag bekijken op onze Facebookpagina. Het EK indoor vindt plaats van 5 tot 7 maart in het Poolse Torun en hier vind je alle limieten en de reeds geselecteerde atleten terug.