08/05

Micromeeting 2: Crestan met EK-limiet, net niet voor Fannes en Vermeiren verrast

-ldq0467-jef

Jef Vermeiren scherpt zijn pr aan tot 2m14

De micromeeting in Lier leverde één extra ticket op voor het EK voor beloftes in Bergen. Eliott Crestan verschalkte op de 800m Pieter Sisk, die zich tijdens de eerste micromeeting in Oordegem al verzekerde van het EK. Jef Vermeiren benaderde in het hoogspringen de EK-limiet met een PR van 2m14 en Paulien Couckuyt en Tuur Bras lieten een goede indruk na op de 400m horden.

Mannen

Ideaal waren de omstandigheden op de tweede micromeeting van het zomerseizoen allerminst. De atleten in het Netestadion in Lier werden getrakteerd op wind en regen. Dat deerde Tuur Bras/OEH niet om een knappe opener neer te zetten op de 400m horden. Bras kende op technisch vlak zeker geen perfecte koers, maar met 52”03 zette hij veruit zijn beste opener ooit neer. De EK-limiet bij de beloftes bedraagt 51”12. Vervolgens was het de beurt aan de heren op de kortste sprintafstand. Kobe Vleminckx/LYRA haalde het op de 100m in een bescheiden 10”83, niet onlogisch gezien de stevige tegenwind van 2,5m/s. Vleminckx moest daarnaast ook afrekenen met clubgenoot Simon Verherstraeten, die op weg leek naar winst. Verherstraeten liep echter een blessure aan de hamstring op, waardoor een mogelijke zegekans als sneeuw voor de zon smolt. 

De prestatie van de dag kwam op naam van Eliott Crestan/SMAC te staan. Crestan kon in Lier gebruik maken van tempomaker Dries Van Nieuwenhove/EA. Van Nieuwenhove leverde puik haaswerk af en zette Pieter Sisk/DCLA en Crestan na 500m af. Vervolgens werd het een pittig duel tussen de heren van het bouwjaar 1999. Daarin toonde Crestan zich de sterkste dankzij een aanval bij het ingaan van de laatste bocht. Crestan bleef met 1’46"97 ruim onder de limiet van 1’47"72 voor het EK voor beloftes. Sisk, die al zeker was van deelname aan dat EK, zette met 1’47”84 zijn tweede chrono ooit neer. 

In het hoogspringen zorgde Jef Vermeiren/ACHL in eigen regio voor een puike prestatie. Vermeiren wipte tot en met 2m10 telkens in eerste poging over de lat. Vervolgens had de atleet een tweede poging op 2m14 nodig, wat een verbetering van zijn PR met drie centimeter betekende. Vermeiren liet de lat logischerwijs op de EK-limiet van 2m17 leggen, maar dat bleek in Lier nog een fractie te hoog gegrepen. 

Vrouwen

De vrouwen mochten de micromeeting in Lier openen op de 400m horden. Op een natte piste liep Paulien Couckuyt/VAC naar een knappe 56”70. In haar spoor liep mede-Cheetah Margo Van Puyvelde/ASVO voor het eerst in lange tijd een hordenwedstrijd. Met 58”22 blijf ze nog een eind boven haar beste tijden, maar het doet ongetwijfeld deugd om terug over die horden te kunnen lopen. Eline Claeys/ATLA bleef amper 29 honderdsten verwijderd van de limiet voor het EK voor beloftes. In betere weersomstandigheden kan ze zich allicht wel verzekeren van een ticket richting Bergen. Op de vlakke 400m kregen we een duel tussen Helena Ponette/HCO en Nina Hespel/DCLA. Met respectievelijk 55”20 en 55”94 lieten ze mooie tijden noteren met het oog op een eventuele 4x400m op het EK voor beloftes.

Op de korte sprintnummers stond een stevige tegenwind, waardoor snelle tijden niet voor vandaag waren. Rani Rosius/AVT won de 100m in 11”96 en bleef als enige onder 12 seconden. Op de 200m was Manon Depuydt/ACME de beste met 24”47. Op de 800m ging Mirte Fannes/DCLA op zoek naar de EK-limiet. Die staat op 2’05”06 en ligt dus perfect binnen de mogelijkheden van Fannes. In Lier bleef het vandaag echter bij 2’05”99. In het kogelstoten kwam Noor Vidts/VAC in actie. Met 13m86 deed ze het nodige wedstrijdritme op met het oog op het vervolg van het Olympische seizoen.

De volledige uitslag van de Micromeeting in Lier vind je terug op Atletiek.nu en de wedstrijdbeelden vind je terug op ons YouTubekanaal.