15/05

Micromeeting 3 - vrouwen: Nijssen verzekert EK-ticket & Rosius sterk op 200m

nijssen-annelies-2021-oordegem-micromeeting-3-jdc

Annelies Nijssen mag zich opmaken voor het EK in Tallinn

Op ideale omstandigheden blijft het voorlopig wachten, want net zoals één week eerder in Lier werden de atleten in Oordegem tijdens de derde micromeeting van het seizoen niet meteen op goede omstandigheden getrakteerd. Desondanks werden we bij de vrouwen getrakteerd op één nieuwe EK-limiet en een reeks stevige persoonlijke records.

Op de natgeregende piste van Oordegem verschenen twee clubgenotes aan de start van de 400m horden. Daarin haalde Margo Van Puyvelde/ASVO het logischerwijs van Ilana Hanssens/ASVO in een tijd van 57”95. Hanssens scherpte haar PR opnieuw stevig aan met 1’00”05 en krijgt daardoor de EK-limiet van 59"28 meer en meer in het vizier. Op de baanronde zonder hindernissen bewezen beloftes Helena Ponette/HCO en Nina Hespel/DCLA dat hun tijden in Lier geen toevalstreffers waren. Ponette scherpte haar PR stevig aan met 54”56, haar eerste duik onder 55 seconden. Ook Hespel deed ruim beter dan ooit met 55”19. 

Annelies Nijssen/ATLA zorgde langs vrouwelijke kant voor de enige EK-limiet van de dag. Nijssen kon tijdens de 800m rekenen op haaswerk van Elena Kluskens/LEBB. Het duo passeerde aan de bel na 1’01, waardoor de EK-limiet bij de juniores tot de mogelijkheden behoorde mits een sterke slotronde. Nijssen had zelfs in de laatste rechte lijn nog een versnelling klaar en dook zo 14 honderdsten onder EK-limiet van 2’06"50.

Op de korte sprint was Rani Rosius/AVT oppermachtig. Rosius zette de 100m naar haar hand in 11”50 en benaderde zo de EK-limiet van 11”47. De wind blies met 2,1m/s echter te veel in het voordeel, waardoor de tijd niet geldig wordt verklaard. Op de 200m leek Manon Depuydt/ACME op weg naar de zege. Depuydt had echter niet gerekend op een stevige terugkeer van Rosius, die met 23”69 haar PR met meer dan twee tienden aanscherpte. Depuydt moest vrede nemen met de tweede plaats in 23”79. Scholiere Zoë Laureys/DUFF liet zich tijdens die halve baanronde opmerken met een scherpe 24”46. Zita Goossens/DEIN was de beste in het hoogspringen met een sprong van 1m74. Scholiere Sennah Vanhoeijen/DEIN zette, ondanks de regen, een PR neer van 1m71. 

De volledige uitslag van de derde micromeeting in Oordegem vind je terug op Atletiek.nu en de wedstrijdbeelden vind je terug op ons YouTubekanaal