06/10

Track Record aflevering 12: marathonmannen Thomas De Bock en Nicolaï Saké

thumbnail-youtube

Nicolaï Saké was samen met Thomas De Bock te gast in Track Record.

In de twaalfde aflevering van Track Record staat de marathon centraal. Marathonspecialisten Thomas De Bock en Nicolaï Saké praten onder meer over de marathon van Berlijn, de Belgische hoogconjunctuur op de lange afstand, omgaan met blessures, de mentale benadering van de marathon, de combinatie topsport/werken en het EK veldlopen.

De Belgische weelde op de marathon is gigantisch. Het feit dat er nu al drie mannen (Bashir Abdi, Koen Naert en Michael Somers) de strenge rechtstreekse limiet van 2u08'10 voor Parijs op zak hebben, zegt genoeg. Niemand die durft uit te sluiten dat er nog landgenoten (Simon Debognies, Lahsene Bouchiki,... ) kunnen volgen. Thomas De Bock had zich graag gemengd in de debatten, maar moest helaas verstek geven. Een stressfractuur aan het sacrum (heiligbeen) was de boosdoener. Doodjammer. Want na zijn sterke 2u10'17 in Rotterdam – een prestatie die ietwat onderbelicht bleef omdat Bashir Abdi en Koen Naert en nog straffer uit de hoek kwamen -  wilde Thomas De Bock resoluut voor een duik onder de 2u10 gaan. 

Thomas De Bock: "Bittere pil om Berlijn te missen."

"De voorbereiding op Berlijn ging echt wel heel goed", vertelde hij in Track Record. "Ik voelde mij ook goed. Ik heb nog nooit zo gezond geleefd. Nog die extra procentjes gezocht en de slaap goed verzorgd. Eind augustus liep ik een covidbesmetting op. Op doktersadvies heb ik dan een aantal dagen gerust. Daarna heb ik de training hervat. Iets te enthousiast misschien omdat ik zeker wilde zijn dat ik voldoende had getraind voor Berlijn. In één van de trainingen ben ik last beginnen krijgen en dan viel die droom van sub 2u10 heel snel weg. Een bittere pil om te slikken", baalde Thomas De Bock.  "De Olympische Spelen zijn nu ver weg. Dat was een beetje de droom, ook al wist ik dat het niet gemakkelijk ging worden. De volgende focus wordt nu het EK Road Running in Brussel en Leuven in 2025."

Nicolaï Saké: "6 plaatsen voor het EK cross is heel motiverend."

Voor Nicolaï Saké komt een najaarsmarathon te vroeg nadat hij lang moest revalideren na een stressfractuur aan de heup. Als crossliefhebber pur sang richt hij nu zijn pijlen op de veldloopwinter met natuurlijk het EK in Brussel. "De criteria voor het EK cross zijn lang op voorhand heel duidelijk", vertelde hij. "Zes plaatsen is een luxe. Heel motiverend. We gaan in Hulshout aan de start staan met twintig man die denken dat ze bij de beste zes kunnen horen. Dat gaat alleen maar veel strijd opleveren. Dat wordt de max. We gaan elkaar stimuleren om beter en beter te doen. Uiteindelijk is dat alleen maar het beste in functie van het EK cross om daar een medaille in het landenklassement voor België te pakken." 

Beluister/bekijk de aflevering op YouTube of op Spotify of hieronder. 

 

 

Track Record aflevering 12

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Thomas De Bock en Nicolaï praten gepassioneerd over de marathon.