26/04

Thomas Van der Plaetsen baalt na stopzetting tienkamp door stroompanne

vdp

Thomas Van der Plaetsen.

Drie punten lag Thomas Van der Plaetsen gisteren tijdens het Zuid-Afrikaans kampioenschap tienkamp in Germiston voor op schema PB, 135 op het schema voor de WK-limiet. Tot na drie proeven de stroom uitviel en de wedstrijd moest worden afgeblazen. Pijnlijk.

Zijn 11.67 op het openingsnummer, de 100 meter, was nog niet denderend. Maar Thomas Van der Plaetsen/DEIN kon een meer dan geldig excuus inroepen: er stond een tegenwind van 3.1 meter per seconde. Nadien maakte hij enorm veel punten goed door een persoonlijk record van 7m81 in het verspringen en een uitstekend kogelstoten met 13m77. Daarna viel de stroom uit.

"Zeer jammer", reageert Thomas vanuit Zuid-Afrika. "De vorm was er zeker. Het lichaam voelde goed. Niet uitzonderlijk, maar dat verspringen was toch een indicatie dat het zeer goed zat." De Europese kampioen van 2016 moet nu op zoek naar een andere tienkamp om zich voor het WK in Doha te plaatsen, maar de komende weken zijn er nauwelijks mogelijkheden. "Dat is zonde, maar mijn vorm nog doortrekken wordt hoe dan ook lastig, omdat ik nu al heb doorgetrokken na het indoorseizoen."

Een nieuwe poging volgt ofwel in Götzis (25-26 mei), ofwel in Talence (22-23 juni), ofwel in Ratingen (29-30 juni). "Maar eerst eventjes bekomen", besluit Thomas.