23/11

Thomas Van Der Plaetsen kan knie weer volledig belasten

10-adam7-thomas-1500m

Thomas Van Der Plaetsen.

Na een knieoperatie in september is Thomas Van Der Plaetsen opnieuw voluit aan het trainen. Kwaliteitsvolle trainingen kunnen afwerken zonder geblesseerd te raken, is in deze periode de doelstelling.

Na een jammerlijke opgave in Londen volgde voor Thomas Van Der Plaetsen/DEIN in september een operatie aan de knie. De revalidatie verliep goed, en ondertussen wordt het trainingswerk stevig opgedreven. "De knie heeft geen problemen gegeven, en is terug volledig belastbaar. De trainingen gaan eigenlijk heel goed tot nu toe", klinkt Thomas tevreden.

De werpnummers krijgen de komende weken en maanden extra aandacht. "De focus ligt op het opbouwen van een basis, zowel voor lopen als voor werpen, maar werpen krijgt de volgende maanden de prioriteit. De opbouw betekent voor een meerkamper gewoon veel werk verrichten. Het belangrijkste is daarom om goed te recupereren, zodat het werk kan worden verzet aan een zo hoog mogelijke kwaliteit, zonder in gevaar te komen voor blessures."

Het WK indoor in maart in Birmingham komt zeker nog te vroeg voor Thomas. In augustus verdedigt hij in Berlijn zijn Europese titel in de tienkamp.