19/07

Selectie WKU20 bekend

laureys-zoe-2022-eku18-jeruzalem-belga-min

ZoË Laureys

Het WK in Eugene is bijna halfweg, toch blikken we graag vooruit naar het volgende internationale WK met de wereldkampioenschappen voor juniores. De Belgische delegatie werd vandaag bekend gemaakt en bestaat uit vijftien atleten die richting het Colombiaanse Cali trekken.

Op het vorige WKU20 in het Keniaanse Nairobi stonden vijf Belgen aan de start en pakte Jente Hauttekeete/KAAG een zilveren medaille op de tienkamp. In Cali krijgen we liefst drie keer zoveel atleten aan de start van het WKU20. Bij de vrouwen bestaat de selectie uit zeven atletes. Op de 1500m komen twee Belgen in actie met Marie Bilo/ASVO en Nel Vanopstal/GEEL en ook op de zevenkamp gaan twee Belgen van start met Laura Van Den Brande/AVKA en Sennah Vanhoeijen/DEIN. In het hoogspringen wisten ook twee Belgen zich ook te plaatsen met Yorunn Ligneel/HAC en Merel Maes/ACW, de bronzen medaillewinnares van het EKU18. Op de 400m horden komt ook een medaillewinnares van het EKU18 aan de start met Zoë Laureys/DUFF.

Bij de mannen bestaat de selectie uit acht mannen. Andreas De Lathauwer/VS wist zich te plaatsen voor twee disciplines met het kogelstoten en het discuswerpen. Op de tienkamp komen twee Belgen in actie met Elie Bacari/DCLA en Thomas Van der Poel/BRAB. In het polsstokspringen komt Pierre Straet/HERV in actie. In de loopnummers krijgen we vier Belgen aan de start. Op de 1500m Regis Thibert/HERV, op de 3000m Noah Konteh/OLSE en op de 3000m steeple Clément Labar/HERV. Tot slot, op de 400m horden verdedigt Mimoun Abdoul Wahab/HF de Belgische kleuren.

Alles over het WKU20 vind je hier.