20/10

Robin Hendrix voelt zich al vroeg op seizoen goed en wil zondag snelle 5km lopen

hendrickx-robin-2020-bk-10k-lokeren-jdc

Robin hendrix.

Anderhalve week geleden liet Robin Hendrix tijdens het BK 10 km in Lokeren al zien dat de vorm er is. Zondag waagt hij zich opnieuw aan een wedstrijd op straat met een 5 km in Heusden. Het is tegenwoordig elke wedstrijd meepakken die je kan meepakken, want veel competities staan op losse schroeven.

"De trainingen gaan goed momenteel", zegt Robin Hendrix/OEH. "Ik verblijf op hoogte in de Bakala Academy, in principe voor vier weken. Nu er nauwelijks wedstrijden aankomen, moeten we wel herbekijken of het nog zin heeft om hier te blijven. Hoe dan ook ligt de focus deze winter op stevig doortrainen, iets anders zit er niet op."

In Lokeren liep Robin naar de tweede plaats in 28'22", een ferme chrono. "Een geslaagde wedstrijd. Op voorhand had ik niet gedacht dat het zo hard zou gaan. Een lage 28 lopen op een parcours met redelijk veel bochten, dat had ik niet zien aankomen. Het wil zeggen dat mijn basisconditie heel goed is. Ik was nog maar twee weken aan het trainen, dat is dus veelbelovend."

Zondag gaat Robin tijdens de Speed Run op het racecircuit van Heusden-Zolder op zoek naar een snelle chrono over 5 km. "Samen met Isaac hoop ik er héél snel te lopen. Na Lokeren zit er wel iets in en ik ben blij dat de wedstrijd er gekomen is, want mentaal had ik me al voorbereid op de CrossCup in Mol, die is uitgesteld. Het seizoen is bij wijze van spreken al gedaan voor het begonnen is, maar in Heusden wil ik me eens bewijzen. Ik zit wel nog altijd in de opbouwfase, dus het zal op mijn basisconditie moeten gebeuren."

Dat er voor Nieuwjaar geen CrossCups komen, komt aan als een domper. "Vorige zomer had ik het er niet zo moeilijk mee dat er wedstrijden wegvielen, maar nu is het wéér van dat en begint het toch moeilijk te worden. Ik zou de volledige CrossCup in de lange cross afwerken en had er naar uit gekeken om eens vol voor dat klassement te gaan. Maar goed, het is nu zo en ik blijf op de Spelen focussen en hoop mijn voordeel te halen uit een lang, onafgebroken trainingsblok."

Robin is ondertussen ook in het laatste jaar van zijn Bachelor in de Bouw aanbeland. "Ik moet nog een bachelorproef maken en 30 dagen stage lopen, dat lijkt me haalbaar in combinatie met de trainingen. Ik kijk er eerlijk gezegd wel naar uit dat ik na dit jaar eindelijk mijn studies kan afronden. Dan ga ik op zoek naar een profcontract en dat zou een grote stap betekenen naar rust en trainingsomvang toe", besluit de 5.000 meterspecialist.