05/06

Renée Eykens naar Eku23 en Universiade

8b5a2811

Renée Eykens

Bij de Memorial Jozef Odlosil in Praag/Cze heeft Renée Eykens bij haar eerste 800m van het seizoen meteen de minima voor het EK beloften en de Universiade gesloopt. Ze finishte in 2’02”36. Axelle Dauwens liep er 57”68 in de 400m horden, Ben Broeders sprong met de polsstok over 5m35.

Terwijl de nationale voetbalploeg in het Koning Boudewijnstadion partij gaf aan Tsjechië, hadden drie van onze landgenoten in de Tsjechische hoofdstad al hun atletiekding gedaan.  Reneé Eykens/KAPE kende een lastige winter en was ook over de twee 400’en, waarmee ze het seizoen opende, niet tevreden. In Praag kwam ze voor het eerst dit seizoen op de dubbele baanronde uit, en dat liep wèl meteen goed. Haar vijfde plaats in 2’02”36 is zelfs meteen een uitstekend resultaat en goed voor een ticketje naar zowel het EK beloften in Polen als de Universiade in Taiwan. Voor het WK in Londen heeft ze 2’01”00 nodig.

Axelle Dauwens/ACME noteerde in Praag een seizoensbeste van 57”68. Het leverde de vijfde plaats op. Axelle zet een stap in de juiste richting, maar voor Londen moet het met 56”10 nog een stuk sneller. Axelle was tevreden met deze nieuwe stap vooruit. “Ik doe elke wedstrijd een beetje beter, en daar ben ik blij mee. Ik kom altijd traag op gang, dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Op training loopt alles goed. Nu moet ik alleen nog fris worden, ritme opdoen en mijn technische foutjes aanpakken. Dan zullen de resultaten volgen. Ik ben geduldig, want ik weet dat ik een grote verandering achter de rug heb. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden.”

Ben Broeders/DCLA ging over 5m30, maar kreeg nadien terug last van zijn kuit en miste drie keer op 5m45. Niet het resultaat waarvoor hij tussen zijn examens in naar Tsjechië was gereisd.