05/02

PK Veldlopen Vlaams-Brabant: Van Proeyen en Garain

-ldq0228
In het Driefonteinenpark in Vilvoorde hebben Karen Van Proeyen/ROBA bij de vrouwen en Stijn Garain/ACP bij de mannen zich tot provinciaal kampioen gekroond. De omloop lag er zwaarder bij dan in Vilvoorde meestal het geval is, maar was nog altijd eerder snel.

De lange veldloop bij de vrouwen werd een interessant kijkstuk. In de aanvangsfase nam Charlotte Sijmens/DCLA het heft in handen, maar ze viel terug en moest vrede nemen met de derde senioresplaats. Karen Van Proeyen/ROBA ging van in het begin mee met Sijmens en leek dan ook op de zege af te stormen. De provinciale titel bij de seniores ging wel degelijk naar Van Proeyen, maar ze moest aan het eind de beter indelende master Mona Rahmé/DCLA in een prangende sprint nog voorlaten. Julie Van De Vondel/DCLA (ex-VAC) was tweede seniore. Behalve een master mengde zich ook een juniore in de debatten, want Maura De Troyer/DAC was als eerste juniore knap derde in totaal.

Bij de mannen stond er geen maat op Stijn Garain/ACP (foto), aan een comeback bezig na de zoveelste blessure. Garain had liefst anderhalve minuut voorsprong op de concurrentie. De strijd om zilver en brons was spannend. Pieter Verschoren/ROBA had als tweede lang meer dan honderd meter voorsprong op een achtervolgend groepje, maar stortte in en werd pas zesde. De resterende medailles werden dus onder het goed samenwerkende pelotonnetje verdeeld. Daarin bleek Joris Keppens/OEH uiteindelijk het sterkst. Het brons was voor Jan Wera/DCLA, de sterkste van vier Leuvenaars.

Bij de juniores jongens, die de dag afsloten, was Guillaume Grimard/DCLA het sterkst. In de korte cross waren Kevin De Kerpel/ROBA en Eva Soetemans/VAC de nummers één. Bij de scholieren gingen de schildjes naar Wout Debroyer/DCLA en Robbe Pletinckx/ACP bij de jongens en naar Kato Blondé/DCLA en Kaat Bakelants/VAC bij de meisjes. De cadettenkampioenen waren Arne Van Cauwenberghe/ACP en Sam Van Cauwenbergh/VAC bij de jongens en Zarah Steurbaut/ACKO en Iza Van Den Driessche/OPW bij de meisjes.

Resultaten via de site van het PC Vlaams-Brabant.

De Leuvense senioresteams waren aan de slag in de Algarve bij het Europees clubkampioenschap veldlopen. De mannen werden er 11de, de vrouwen 10de. Best voor de dag in deze Amandelbloesemcross werden Ali Hamdi (25ste) bij de mannen en Kim Geypen (26ste) bij de vrouwen.