13/05

Philip Milanov wint Diamond League in Shangai

osmilanov-13-08-4
Bij zijn tweede wedstrijd van het seizoen zorgde Philip Milanov/VAC meteen voor een knalprestatie. Hij won met 64m94 de Diamond League meeting in het Chinese Shanghai. Het was de tweede manche van de Diamond League dit jaar, maar de eerste met discuswerpen op het menu. Philip gaat dus ook aan de leiding in het meest prestigieuze klassement ter wereld.

De eerste worp was meteen degelijk voor Philip: met zijn 63m83 ging hij meteen aan de leiding. Die zou hij niet meer afstaan. Zijn beste worp was zijn derde: 64m94. Het is na Londen in 2015 de tweede keer in zijn carrière dat hij een Diamond League meeting wint. De tweede plaats was voor Europees en wereldkampioen Piotr Malachowski uit Polen. 

Voor de nationale WK-limiet van 65m00 kwam Philip net 6 centimeter te kort, maar de omstandigheden waren niet ideaal in Shanghai. Wie Diamond League meetings wint, moet later op het seizoen in principe altijd in staat zijn om zich voor het WK te plaatsen. Onze nationale recordhouder klonk dan ook overwegend tevreden. “Voor een van mijn eerste wedstrijden is dit goed. Ik voelde me al goed vanaf de opwarming. Die 64m94 is niet perfect, maar ik heb er vertrouwen in dat de betere vorm nog op komst is. Ik mis alleen nog wat ritme en continuïteit,”  liet hij optekenen aan de wedstrijdorganisatie. Het missen van die 65 meter stak toch een héél klein beetje. “Ik had twee worpen die volgens mij voorbij de 65 meter waren, maar ik kreeg telkens een rode vlog. Dat was een beetje frustrerend. “