10/05

Belgen blijven op hun honger op European Throwing Cup

milanov-philip-2021-split-etc-european-athletics

Philip Milanov tijdens de ETC in Split

In het Kroatische Split namen dit weekend vier Belgen deel van de European Throwing Cup van European Athletics. Op zaterdag kwamen Matthias Quintelier en Timothy Herman in actie en op zondag was het de beurt aan Philip Milanov en Vanessa Sterckendries.

In het kogelstoten kende Matthias Quintelier/LYRA geen al te beste dag. De jonge Belg kwam in actie in de B-finale en kon slechts één geslaagde poging laten noteren met 16m94 in zijn derde beurt. De concurrentie had het ook niet onder de markt, want Quintelier was lang niet de enige met meerdere ongeldige pogingen. De winst was voor de Griek Latifllari met 19m46. In het speerwerpen was het uitkijken naar Timothy Herman/ACME en de Duitser Johannes Vetter. Herman opende met 74m45 en kon zich niet meer verbeteren in zijn daaropvolgende pogingen. De winst was voor Vetter met 91m12, eveneens uit zijn eerste poging.

Op zondag mocht Philip Milanov/VAC als eerste Belg aan de bak in het discuswerpen. Tijdens de micromeeting in Oordegem liet Milanov nog 63m81 noteren. In Split werd het met 62m59 niet het verhoopte resultaat. Het leverde hem wel een vijfde plaats op. De Hongaar János Huszák was goed voor winst met 65m35. De vierde Belg in Split, onze nationaal recordhoudster in het hamerslingeren Vanessa Sterckendries/OEH, ging uiteindelijk niet van start als gevolg van een voetblessure.

De volledige uitslag van de European Throwing Cup vind je hier terug.