01/05

Philip Milanov heeft EK-ticket al op zak

philipmilanov

Philip Milanov.

Philip Milanov heeft bij zijn eerste competitie van het outdoorseizoen meteen de limiet voor het EK in Berlijn gesloopt in het discuswerpen. Daarna volgde in Herentals ook een nieuw persoonlijk record in het kogelstoten.

Voor het EK moest Philip Milanov/VAC voorbij 63m50. In de eerste poging in Herentals ging het al naar 63m32, bij de vierde was het bingo en liet de Bruggeling 64m09 optekenen. In het kogelstoten stond het persoonlijk record van Philip sinds de Europabeker in Finland vorig jaar op 18m33, in Herentals werd dat bijgesteld naar 18m40. Opnieuw een teken dat de vorm prima is.

"Het is een goeie opener, maar er zat meer in", zei Philip over het discuswerpen, dat op een apart terrein doorging in Herentals. "Het is nog een beetje gewend geraken aan de competitiesfeer. Op het veld hier werd enkel naar discuswerpen gekeken, dat is nog wat onwennig. Noch ritme, noch techniek klopten honderd procent, dus waren mijn worpen wat matig. We zien wel wat erin zit de komende weken, maar nu de limiet uit de weg is, heb ik er wel extra zin in. Er staan wat Diamond Leagues op de planning, maar nog niet meteen. In Doha en Shanghai is er geen discuswerpen."

De geslaagde combinatie met het kogelstoten maakte dat de wedstrijddag van Philip nog meer met een positieve nasmaak eindigde. "Kogel was technisch en ritmisch wel goed, maar ik voelde dat er ook daar nog meer inzat. Ik merkte dat ik recht van het discuswerpen kwam en tussendoor niet had kunnen zitten. De trainingen gaan steeds beter, maar momenteel staat mijn kogeltechniek al verder op punt dan die in het discuswerpen."

Ondertussen komt voor Philip stilaan het einde van zijn studies in zicht, en daar kijkt hij toch wel naar uit. "De combinatie van studeren en trainen blijft wat zoeken, waardoor mijn gedachten soms wat in de war zijn. Ik wil het diploma wel heel graag halen, maar het is werken. Ik ben gelukkig aan mijn laatste twee examens toe, volgend jaar volgt alleen nog mijn eindwerk."