19/10

Philip Milanov gaat stilaan weer naar zwaardere werk

philmila

Philip Milanov

De niet-veldlopers wordt traditioneel meer rust gegund na het zomerseizoen, maar ook zij kunnen niet zomaar twee maanden slabakken. Philip Milanov heeft begin oktober het trainingswerk hervat.

"Sinds een kleine drie weken ben ik terug aan het trainen, en is mijn opbouw richting winterseizoen begonnen", zegt Philip Milanov/VAC. "De bedoeling is vooral om conditioneel weer op gang te komen, en wat houdingstraining in te bouwen." Binnenkort is het weer tijd voor het zwaardere werk.

"Ik doe er al af en toe iets zwaarder tussen, maar de echt stevige trainingen zullen op 1 november weer van start gaan. Ik wil deze winter met krachttraining weer wat sterker worden, en vooral meer en beter kogelstoten. De discustrainingen zullen in de winter eerder relax en op techniek gericht zijn."

In november trekt Philip op stage met het BOIC. "We vertrekken op 11 november, en het wordt mijn voornaamste stage deze winter. Of ik er nog eentje inlas, weet ik nog niet. Daarna komt het indoorseizoen, waar ik echt zin in heb. Ik wil mijn kogeltechniek op punt stellen."

De Bruggeling komt ook nog één keer terug op zijn zomerseizoen, waarvan hij ondanks een tegenvallend WK toch vooral het positieve onthoudt. "Nooit eerder was ik zo regelmatig. Bijna elke wedstrijd kwam ik tot 65 en meestal zelfs 66 meter. Alleen ontbrak de stabiliteit in mijn draai, waardoor ik heel vaak met mijn voet over de lijn kwam. Ik zou echt één keer 68 meter moeten gooien, en dan is de klik gemaakt."