23/01

Philip Milanov begint vrijdag aan indoorseizoen

philmila

Philip Milanov.

Op de prestigieuze ISTAF-meeting in Berlijn opent Philip Milanov vrijdag zijn indoorseizoen. Hij heeft er drie weken Amerika opzitten, en vertrekt volgende week alweer naar Portugal.

Philip Milanov/VAC bracht de nieuwjaarsperiode door in Florida, aan de bekende en goed uitgeruste IMG Academy. "Het was een goeie ervaring en ik heb veel typisch Amerikaanse sporten kunnen bekijken. Omdat atletiek nog maar vier jaar mogelijk is in de academie en we rond de feestdagen arriveerden, waren er helaas niet zo veel atleten en helemaal geen werpers."

"We kozen vooral voor deze locatie omwille van de faciliteiten, die waren heel goed. Maar ik wilde ook de Amerikaanse manier van trainen eens zien. Er waren daarnaast ook Chinese en Canadese atleten. Allemaal hardwerkende atleten en trainers die van elkaar wilden leren. Aangename mensen om het stadion mee te delen."

Ondertussen heeft ook Philip's indoorplanning vorm gekregen. Die is zeer beperkt. Nu vrijdag doet hij in een volle arena in Berlijn het discuswerpen, daarna volgt alleen nog het BK kogelstoten. "Het doel in deze periode is vooral uithouding en fitheid kweken en daarnaast werpen met zwaardere gewichten met het oog op ritme en techniek. Ik bereid me wel degelijk goed voor op het BK kogel, waar het doel is om mijn record van 18m33 bij te stellen."

Is er na de Amerikaanse stage al sprake van grote vorm vroeg in het seizoen? "De werptrainingen gaan momenteel moeizaam door enerzijds de jetlag en anderzijds de examens, waarbij ik heel veel op mijn stoel moet zitten. De vorm is aan het stijgen, maar wordt wat onderdrukt door de zware trainingen."

De trip naar Florida was niet de enige stage van dit winterseizoen. "Na mijn examens en Berlijn nu vrijdag heb ik twee weken vrij. Dan ga ik naar Albufeira. Later staat nog een stage in Turkije op de planning. In Brugge train ik altijd alleen, en dan is het mooi meegenomen om op stage eens van de sfeer met andere atleten te kunnen profiteren."