27/05

Persoonlijk outdoorrecord grote opsteker voor Ben Broeders

-ldq0552-ben

Ben Broeders.

Ben Broeders was zaterdag in Oordegem een van de uitblinkers van de IFAM. Hij verbeterde in het polsstokspringen zijn outdoorrecord tot 5m62, en zo is een PR dat al drie jaar standhield eindelijk van de tabellen. Een opsteker voor de Leuvenaar.

“Dit doet deugd en is goed voor het vertrouwen”, vertelde Ben Broeders/DCLA na afloop van zijn wedstrijd in Oordegem. Hij doelt op het aanscherpen van zijn PR dat al drie jaar standhield - sinds de IFAM van 2016 - maar ook op zijn kwakkelseizoen vorig jaar dat nu definitief tot het verleden lijkt te behoren.

Ben was foutloos op 5m40 en 5m50, en wipte daarna bij zijn derde beurt over 5m62, één centimeter hoger dan zijn outdoorrecord. Indoor ging hij al over 5m65. “De opwarming verliep niet goed, maar daarna ben ik goed in de wedstrijd kunnen groeien”, doet hij het verhaal van zijn IFAM. “In deze fase van het seizoen vind ik het vooral belangrijk om constant te springen, en daar ben ik wel mee bezig.”

Na die 5m62 liet de polsstokspringer de lat nog op 5m71 leggen, de WK-kwalificatiehoogte, maar dat zat er niet in zaterdag. “Om nog hoger te gaan ontbrak het mij vooral aan adem”, grapte Ben, al meende hij het eigenlijk wel. “Je krijgt vijf minuten na elke hoogte, maar ik heb niet veel geduld en kan niet zo lang wachten. De sprongen volgden mekaar op die manier snel op en naar het einde toe geraakte ik vermoeid. Tegen dat ik aan 5m71 toekwam, was ik doodop. Ik ben bovendien nog hard aan het trainen momenteel, dus fris voel ik mij niet.”

Die 5m71 die nodig is voor Doha wordt de komende weken en maanden het streefdoel, al moet Ben daarvoor zijn PR nog eens met negen centimeter aanscherpen. “De kwalificatie voor het WK is het voornaamste doel dit seizoen, maar het is ook het moment nu om punten te scoren voor de olympische ranking, want begin juli volgend jaar sluit die al af.”