16/06

Persbericht: Infosessie eetstoornissen met Louise Carton

louise-en-dirk-
Naar aanleiding van de getuigenis van Louise Carton over haar eetproblemen en de daaropvolgende andere getuigenissen van atleten willen we de problematiek betreffende eetstoornissen in de atletiek verder bespreekbaar maken. Op die manier hoopt de Vlaamse Atletiekliga dat méér atleten de stap zetten naar gespecialiseerde hulp op maat.

Voor de infosessie wordt samengewerkt met Eetexpert.be, het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Zij zullen de mogelijke preventieve maatregelen bespreken: wat kan je doen als er bij een atleet een eetprobleem opduikt?

Vanuit hun ervaring brengen Louise Carton en Dirk Engelen, haar trainer, het verhaal van de voorbije jaren.
Wat heeft geleid tot een eetstoornis? Hoe is het zo ver kunnen komen? Werd het nooit opgemerkt door haar entourage? Wat hebben ze geleerd uit de voorbije periode? Hoe zouden ze in de toekomst omgaan met dezelfde problematiek?

Deze sessie richt zich niet alleen tot atleten en trainers maar ook naar (para)medici, clubbegeleiders, ouders en vrienden die met de problematiek te maken hebben.
De sessie gaat door op zaterdag 22/06 tussen 10u en 12u in het Dirk Boutsgebouw (VAC) te Leuven, gelegen naast het station. 

Je kan het persbericht hier terugvinden.

Je kan je nog altijd inschrijven, de infosessie is gratis* en gebeurt vooraf via deze link. (tot 17/6)

Bekijk hier de getuigenis van Louise

Bekijk hier het interview tijdens "De afspraak" op Canvas

*de aanwezigen kunnen ter plaatse een spontane bijdrage leveren voor het sociaal fonds van de Vlaamse Atletiekliga, waarmee clubs die werken aan het toeleiden van kansarmen ondersteund worden.