09/02

Officiële berichten - 9/2/2018

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER

De zomerkampioenschappen werden aangevuld, je kan het aangepaste document hier terugvinden.

BK VELDLOPEN – 25 FEBRUARI 2018

Het tijdschema is aangepast, je kan het reglement en tijdschema hier terugvinden.
Gelieve de website van de CrossCup in de gaten te houden ivm de bereikbaarheid/parkings.

INTERCLUBREGLEMENT BK VELDLOPEN

Het aangepaste interclubreglement BK veldlopen staat op onze website (onder ‘Nationale reglementen’), de aanpassingen zijn aangeduid in het rood.
Er ontbrak nog een regel met de versie van afgelopen maandag.

AANPASSING KBAB-REGLEMENTEN

De volgende KBAB-reglementen werden bijgewerkt:

Ter info: deze reglementen zijn van toepassing vanaf het zomerseizoen 2018.

TOELATING AAN BUITENLANDERS VOOR DEELNAME AAN HET BK 4X200 INDOOR

De volgende buitenlandse atleten, aangesloten bij de VAL of LBFA, hebben de toestemming om deel te nemen aan het BK 4x200 Indoor van zaterdag 10 februari 2018 (een kopie van de toelating werd reeds bezorgd aan de hoofdscheidsrechter):

Mannen:

  • Allan KANDI – KKS
  • Ammar SHAMAMTA – OLSE

Vrouwen:

  • Fanny APPES – CABW
  • Stéphanie BARNES – CABW

SELECTIE SCHOLIERENINTERLAND 10/3 ZOETERMEER (NED)

Hier vind je de eerste selectie voor de scholiereninterland voor eerstejaarsscholieren op zaterdag 10 maart te Zoetermeer. De verdere selectie zal gebeuren door de technische directie op maandag 5 maart op basis van het volledige indoorseizoen.

DENKDAG BELEIDSCOMMISSIE COMPETITIE 24/3

De beleidscommissie competitie van de Vlaamse Atletiekliga organiseert op zaterdag 24 maart 2018 zijn eerste denkdag in Aalst.

Wij nodigen iedereen uit, bestuurders van clubs, juryleden, trainers, atleten,… De bedoeling van die dag is dat er op een positieve en constructieve manier wordt nagedacht rond de verschillende thema’s van competitie in de breedste zin van het woord en mee te werken aan de toekomstvisie van de federatie. Dit kan gaan over kampioenschappen, interclubs, reglementen, kalenderaanpassingen, organisaties,…

Iedereen mag maximum 3 thema’s doormailen. Nadien zal de commissie een lijst opmaken met de populairste onderwerpen die dan besproken worden op de denkdag.

Wanneer: Zaterdag 24 maart van 10u00-16u00.
Doorgeven van thema’s: Voor 25 februari via dit formulier
Inschrijven zelf kan tem 18 maart via dezelfde link.
Locatie: Sportcentrum Schotte, Kapellekensbaan 8 te Aalst.

FINANCIERING G-RECREA EN G-VELDLOPEN

Dankzij de ondersteuning van Sport Vlaanderen kan de Vlaamse Atletiekliga een financiering toekennen aan organisatoren van een G-recrea (indoor of outdoor) of van een G-veldloop.

Meer info en het aanvraagformulier vind je hier.
Aanvragen moeten uiterlijk 15 maart 2018 ingediend worden.

UITREIKING BREVETTEN RECREATIESPORTFONDS
EN BIJSCHOLING “ONDERHANDELINGSTECHNIEKEN VOOR SPORTCLUBMEDEWERKERS”

Op vrijdag 9 maart (19u-22u) zullen de brevetten van het Recreatiesportfonds uitgereikt worden in de lokalen van de Vlaamse Atletiekliga. Bij deze gelegenheid voorzien we ook een workshop “Onderhandelingstechnieken voor sportclubmedewerkers”.

Meer info en inschrijving.

ATLETIEK-BIERVILTJES MET SLOGAN

In het kader van het ethisch verantwoord sporten werd vorig jaar een sloganwedstrijd gelanceerd. De beste slogans werden geselecteerd, op bierviltjes bedrukt en de Vlaamse Atletiekliga zal de bierviltjes gebruiken ter gelegenheid van federale activiteiten. Hier het overzicht van de uitgewerkte bierviltjes.

Op vraag van enkele verenigingen bieden we de clubs de mogelijkheid om de bierviltjes te bestellen. Hier meer info en het te gebruiken bestelformulier.

De “atletiekviltjes” moeten uiterlijk 28/02 besteld worden en worden afgeleverd ter gelegenheid van de Algemene Vergadering op 17/3.

JAARBOEKEN – GO RUNNING

De eerste Jaarboeken 2017 zullen verkocht en uitgedeeld worden in de Gentse Topsporthal op zaterdag 17 februari 2018, ter gelegenheid van de Belgische indoorkampioenschappen alle categorieën.
Nadien is er mogelijkheid tot afhalen van Jaarboeken
 * op zaterdag 03 maart (BK Juniores & Beloften),
 * op zondag 04 maart (BK Cadetten & Scholieren)
 * en op zaterdag 10 maart (BK masters).
De niet-afgehaalde boeken zullen vanaf dinsdag 20 maart 2018 verzonden worden naar de rechthebbenden.
Prijs: 25 euro op rekeningnummer van Atletiekleven: BE09 4300 3041 6157.

Ook ‘Go Running’, de agenda van de loper zal tijdens de boven vernoemde momenten beschikbaar zijn in de Gentse Topsporthal. Deze handige kalender van 128 pagina’s met bijhorende website, geeft een samenvatting van alle joggings, marathons, triatlons, duatlons, run-bikes, trails en alle andere loopwedstrijden die in België georganiseerd worden. Elke wedstrijd wordt gepresenteerd met de nodige info voor deelname: datum, startplaats, naam van de wedstrijd, afstanden, tijdschema en contactgegevens van de organisator.

Deze Bijbel van de nationale loopsport wordt gratis ter beschikking gesteld van de liefhebbers.
Ook zal elke atletiekvereniging vanaf 17 februari over een voorraad van deze kalenders kunnen beschikken om aan hun actieve leden (gratis) uit te delen.
Wie niet wil wachten tot 17 februari om Go Running te ontvangen, kan tijdens de kantooruren een gratis exemplaar afhalen in de lokalen van de Vlaamse Atletiekliga (Marathonlaan 119C, eerste verdieping – 1020 Brussel). De kalender wordt niét via de post verstuurd.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van de vergaderingen van de Vlaamse Commissie Juryleden, G-commissie en Vlaamse Atletiek Trainers terugvinden op onze website.