29/10

Officiële berichten - 29/10/2021

logo val

CORONA UPDATE: UITBREIDING MONDMASKERPLICHT EN COVID SAFE TICKET

Het Overlegcomité heeft deze week opnieuw maatregelen genomen om de toegenomen circulatie van het COVID-19 virus af te remmen. Een uitbreiding van de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket moeten de verdere verspreiding tegengaan. De maatregelen gaan in op vrijdag 29 oktober en we overlopen hieronder de maatregelen die een impact hebben op de sportsector.

Uitbreiding mondmaskerplicht
De huidige mondmaskerplicht, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en bij de medische en niet-medische contactberoepen, wordt uitgebreid met een algemene verplichting om mondmasker te dragen in binnenruimtes van onder meer winkels, zorginstellingen en publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven en, overheidsgebouwen. Maar ook in inrichtingen voor sportieve en recreatieve activiteiten, waaronder indoor fitnesscentra en sportcentra.

De mondmaskerplicht is daardoor opnieuw van toepassing voor iedereen in kleedkamers (behalve in de douche) en voor trainers en begeleiders (niet voor sporters) tijdens indoortrainingen. De mondmaskerplicht vervalt wel op plaatsen waar het Covid Safe Ticket wordt gebruikt.

Covid Safe Ticket voor alle wedstrijden
Voor publieke evenementen stelt de federale regering het gebruik in van het Covid Safe Ticket voor evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. De Vlaamse Overheid engageert zich om vanaf 1 november de toepassing van het Covid Safe Ticket te verplichten in alle horeca en fitnesscentra in ons land. Voor het personeel zal de mondmaskerplicht al gelden vanaf 29 oktober.

Atletiek Vlaanderen stelt het gebruik van het Covid Safe Ticket in als algemene regel voor alle organisaties van de Vlaamse atletiekclubs, zowel voor indoormeetings als veldlopen, vanaf 1 november. Om toegang te krijgen tot een wedstrijd zal je een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. Door het instellen van deze algemene regel mogen indoor meer dan 200 personen aanwezig zijn en outdoor meer dan 400 personen, bovendien vervalt de mondmaskerplicht bij gebruik van het Covid Safe Ticket. 

Meer info over het Covid Safe Ticket, zoals hoe je eraan geraakt, wat met minderjarigen en wat als je geen smartphone hebt, vind je op Corona & atletiek, info-coronavirus.be of op VRT NWS.

KANDIDATUREN PC - VERKIEZINGEN JANUARI 2022

Door de vereniging te worden ingediend: bij aangetekend schrijven of met ontvangstmelding (via mail) aan Josefien uiterlijk 30 november 2021.

Verkiesbare functies per provincie:
ANTWERPEN                                         
5 leden (mandaat van 2 jr.)                          

VLAAMS-BRABANT                                
1 aanduider (mandaat van 3 jr.)                  
5 leden (mandaat van 2 jr.)            
5 leden (mandaat van 1 jr.)                                                                

LIMBURG
5 leden (mandaat van 2 jr.)

OOST-VLAANDEREN
5 leden (mandaat van 2 jr.)
1 lid (mandaat van 1 jr.) 

WEST-VLAANDEREN
5 leden (mandaat van 2 jr.)

G-INDOOR 12/12/2021 - GENT

Atletiek Vlaanderen organiseert op zondag 12 december opnieuw een G-indoor: een evenement waar alle atleten met een beperking kunnen aan deelnemen. Enerzijds zal die dag het Belgisch Kampioenschap indoor georganiseerd worden, anderzijds een G-recrea waarmee we vooral atleten met een verstandelijke beperking willen bereiken.

NIEUW: afzonderlijke podia voor atleten met autisme. Zij worden geïntegreerd in de wedstrijden voor VE-atleten. Promotioneel zullen ook enkele wedstrijden georganiseerd worden waar niet-aangesloten atleten met een beperking hun atletische vaardigheden kunnen testen.

Programma: van 13u tot 16u30
Afzonderlijke wedstrijden:

 • BK AMH U18 over 60m en in het verspringen
 • 60m-Kids Run U14
 • Promotionele 60m en kogelstoten (voor niet-aangesloten atleten met een fysieke of visuele handicap)

Aangesloten atleten schrijven in via de clubsecretaris (Alabus), niet-aangeslotenen rechtstreeks bij Paula Vanhoovels.

HERINNERING: NATIONALE INTERCLUB EN BEKERS VAN VLAANDEREN 2022

INSCHRIJVINGEN
T/m 31 oktober 2021 (via mail naar Josefien):

 • Pup/Min: alle verenigingen (ook deze die in 2019 (= de laatste editie die is doorgegaan) hebben deelgenomen) die wensen deel te nemen.
 • Cad/Sch, A.C. vrouwen/mannen, Masters: de verenigingen die in de laagste afdelingen dienen uit te komen, te weten:
  • Deze die in 2019 niet hebben deelgenomen of deze die in 2019 niet werden gerangschikt in de laagste afdeling (forfait);
  • Deze die in 2019 hebben deelgenomen in de laagste afdeling en die niet gepromoveerd zij naar een hogere afdeling;
  • Deze die in 2019 hebben deelgenomen maar naar de laagste afdeling zijn gedaald.

*Dienen dus niet in te schrijven: de verenigingen die in een BvV NIET in de laagste afdeling uitkomen.

SLUITINGSDAGEN KANTOREN ATLETIEK VLAANDEREN

De kantoren van Atletiek Vlaanderen zijn gesloten op maandag 1 en dinsdag 2 november 2021.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van volgende vergadering terugvinden op onze website: