29/02

Officiële berichten - 29/2/2020

logo val

WINTERKALENDER 2019-2020

Aanpassingen:
VELDLOPEN

  • Aangepaste afstanden (wegens de overvloedige regenval) voor het BK veldlopen van zondag 1 maart: zie hier

    INDOOR
  • 20056 (15/3 – HAKI): startuur meeting is wel degelijk 10u00, zoals vermeld in het tijdschema.    

OUTDOOR

  • 20063 (29/2 – OLSE): meeting afgelast!

KAMPIOENSCHAPPEN

  • Tijdschema BK Indoor Jun/Bel van zaterdag 29/2 in Louvain-la-Neuve werd aangepast.
  • Tijdschema BK Indoor Cad/Sch van zondag 1/3 in Gent werd aangepast.

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

Het KvV Marathon A.C. en Masters zal ook doorgaan tgv. het BK Marathon A.C. en Masters van zondag 4 oktober in Brussel.

BASHIR ABDI en KETNETWRAPSTER GLORIA DOEN SAMEN MET 1600 KINDEREN DE MOVE TEGEN PESTEN TIJDENS DE JEUGDDAG

Wij zijn blij om aan te kondigen dat niemand minder dan marathonman Bashir Abdi aanwezig zal zijn tijdens de 31e Jeugddag van Atletiek Vlaanderen op zaterdag 14 maart.

Ook wij willen als federatie de strijd aangaan tegen pesten en willen samen met de kinderen de nieuwe “Move tegen pesten” van Ketnet uitvoeren. Alle kinderen zullen gedurende de dag de 4 stippen op hun vuist krijgen. Als apotheose doen ze op het einde van de dag, samen met Bashir Abdi en Gloria, de nieuwe “Move tegen pesten”. Als dat lukt, dan vestigen we samen een record, en maken we een duidelijke vuist tegen pesten.

De vele jeugdatleten zullen zich niet alleen kunnen amuseren tijdens de knotsgekke atletiekactiviteiten, zij zullen ook een foto met Bashir Abdi als herinnering kunnen koesteren. Ook onze jeugdmascotte Spike zal opnieuw aanwezig zijn en de kinderen meenemen op ontdekkingstocht in Japan!
Haast je om erbij te zijn, inschrijven doe je via je club. Alle informatie vind je op onze website

FINANCIERING G-RECREA EN G-LOPEN 2020

49 atletiekverenigingen beschikten in 2019 over minstens één erkend atleet met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap of met autisme. Omdat we streven naar een integratie van alle atleten met een handicap worden G-recrea organisaties voorzien voor atleten die omwille van hun handicap niet kunnen deelnemen aan gewone wedstrijden.

Dergelijke G-recrea kunnen georganiseerd worden zoals de klassieke wedstrijden maar met aangepaste reglementen OF kunnen meer volgens het Kids’athletics-concept verlopen. De organisator beslist volledig zelf over het aanbod. Omdat we de organisatie van specifieke G-recrea verder willen promoten zal Atletiek Vlaanderen met de steun van Sport Vlaanderen ook in 2020 organisatoren van G-recrea of G-lopen een financiële duw in de rug geven.

Lees er hier meer over en dien uw aanvraag voor financiële ondersteuning uiterlijk 1 mei in.

GEZOCHT: DOCENTEN CO-RUNNER OPLEIDING

De opleiding Co-Runner kent succes en wordt door veel verenigingen aangevraagd, waardoor het docentencorps ontoereikend is geworden.

Daarom zijn we op zoek naar dynamische docenten die gepassioneerd kunnen les geven, die ervaring hebben met jogbegeleiding en minstens de opleiding Initiator Running volgden of Personal Coach zijn én die al enkele jaren ervaring hebben met de begeleiding van startende lopers (Start2Run). Startende docenten worden uiteraard gebriefd en kunnen -indien gewenst- eerst een opleiding meelopen om nadien zelfstandig aan de slag te gaan. De lessen worden gegeven op basis van cursusmateriaal en zijn zeer praktijkgericht.

Kandidaten melden zich aan bij Paula Vanhoovels met een overzicht van enerzijds de genoten trainersopleiding en relevante bijscholingen van de laatste 3 jaren en anderzijds de ervaring als loopbegeleider.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 17 februari terugvinden op onze website.