26/03

Officiële berichten - 26/3/2021

logo val

CORONA UPDATE: PAASPAUZE OM DERDE GOLF TE VERMIJDEN

Het Overlegcomité heeft op woensdag 24 maart zoals verwacht nieuwe verstrengingen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De belangrijkste maatregel voor de sportwereld is de verstrenging van het aantal mensen dat personen vanaf 19 jaar in openlucht mogen ontmoeten. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar blijven de huidige maatregelen voor sportactiviteiten van kracht.

“Het virus heeft ons opnieuw met onze voeten op de grond gezet”, vertelde premier De Croo tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. Als gevolg van het stijgend aantal besmettingen kwam het Overlegcomité vroeger dan gepland samen om nieuwe verstrengingen te bespreken. Voor personen vanaf 19 jaar wordt het aantal personen dat we in openlucht mogen ontmoeten gereduceerd van 10 naar 4 personen. Deze beslissing heeft als gevolg dat de trainingsgroepen voor deze leeftijdscategorie vanaf zaterdag 27 maart opnieuw kleiner worden, zoals dat voor 8 maart ook al het geval was.

Kinderen en jongeren nog steeds per 10
Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar werden de maatregelen al aangescherpt aan het begin van deze week. Het Overlegcomité heeft woensdag geen verdere verstrengingen aangekondigd die de sportbeleving van kinderen verder inperkt. Kinderen en jongeren mogen nog steeds in groepjes van 10 sporten en ook sportkampen tijdens de paasvakantie kunnen nog steeds plaatsvinden, zonder overnachting weliswaar. Let wel op, want lokaal kunnen strengere restricties van kracht zijn. Hou de website van jouw gemeente of stad in het oog of neem contact op met de lokale sportdienst.

Paaspauze richting de zomer
De nieuwe maatregelen zijn vanaf zaterdag 27 maart van kracht tot en met 25 april. Deze “paaspauze” moet nadien meer mogelijk maken, maar alles hangt natuurlijk af van de evolutie van de coronacijfers. We hopen natuurlijk dat de situatie gunstig evolueert zodat we verder kunnen toewerken richting het zomerseizoen en volop kunnen genieten van onze sport.

Het volledige overzicht met alle maatregelen kan je nalezen op Corona & atletiek en antwoorden op veel gestelde vragen vind je terug in onze FAQ Corona.

INFORMATIEVIDEO’S OVER VZW-PLICHT

Via deze link kan je korte informatiefilmpjes bekijken betreffende de VZW-plicht: het neerleggen van de jaarrekening, het indienen van een bestuurswissel,….
Abonneren is gratis.

CLUBGRADE VERSTERKT JE CLUB – ONLINE INFOSESSIE MAANDAG 29 MAART

Om een sportclub te besturen heb je een flinke dosis passie voor de sport nodig. Maar er komt nog meer bij kijken, een bestuur staat voor veel uitdagingen. Veel bestuurders ondervinden problemen rond de intermenselijke thema's:

  • Hoe vinden we voldoende vrijwilligers?
  • Hoe communiceren we goed naar onze doelgroepen?
  • Hoe kunnen we onze werking professionaliseren?
  • Hoe betrekken we onze ouders meer?

Zit je met een concrete vraag of probleem binnen jouw club? Het team van Clubgrade gaat op onderzoek en kijkt waar de uitdagingen liggen. Ze komen steeds tot concrete oplossingen, op maat van de sportclub.

Wil je er meer over weten? Neem deel aan één van volgende online infosessies, specifiek gericht naar onze atletiekverenigingen:

  • op maandag 29 maart tussen 20u-21u30
  • op donderdag 22 april tussen 20u-21u30

Inschrijven kan nog tot en met zondag via deze link. Uiterlijk maandagochtend ontvang je de deelnamelink. Deelname aan deze infosessies is gratis.

WAT MET START2RUN-ACTIVITEITEN?

Omwille van de verstrengde coronamaatregelen kunnen Start2Run activiteiten momenteel niet opgestart of verdergezet worden. Verenigingen die de intentie hadden om te starten of net gestart waren dienen hun plannen een 4-tal weken on hold te zetten.

Gestarte beginners kan je wel de raad geven om te blijven wandelen en/of joggen op het niveau waarop ze zich nu bevinden. Hierdoor bereiden ze hun lichaam voor op een latere (herop)start en werken ze alvast aan blessurepreventie. Geef hen zeker het advies om het schema niet op eigen houtje verder af te werken. Zonder begeleiding zullen ze wellicht té hard van stapel lopen, wat blessures in de hand werkt.

Als club kan je wel blijven informeren over leuke, onverharde en natuurrijke loopparcours in de omgeving en kan je tips geven voor oefeningen gericht naar stabilisatie en beweeglijkheid. Zorg voor info op de website en de Facebookpagina van de club, zo blijf je die leden bij de club betrekken. Je kan ook vragen dat leden hun gelopen parcours op de Facebookpagina plaatsen zodat ze anderen inspireren, dat ze filmpjes posten met de oefeningen die zij voor- en na de loopsessie doen, interessante artikels delen, mekaar blijven aanmoedigen om te blijven lopen. Zelfs met een beperkte mogelijkheid voor trainingsactiviteiten kan je als club je (toekomstige) leden blijven prikkelen!

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van volgende vergaderingen terugvinden op onze website: