24/05

Officiële berichten - 24/5/2019

logo val

ZOMERKALENDER 2019

Nieuw:
WEG

 • 19690 (12/7 – KAAG): “36ste Avondjogging Zevergem”, meer info in de runningkalender 

Aanpassingen:
OUTDOOR

 • 19357 (8/6 – RIEM): Miniemen (zowel M als V): discus wordt speer
 • 19398 (29/6 – RIEM): inschrijving BPM: gratis
 • 19419 (7/7 – RIEM): verschuiving van disciplines:
  • pols A.C.-V wordt pols Jun/Sen-V
  • hoog A.C.-M wordt hoog Jun/Sen-M

WEG

 • 19680 (12/10 – WIBO): “One World Run” is afgelast!

KVV MEERKAMPEN – 27/28 JULI

Vanaf dit weekend kunnen atleten zich inschrijven voor het Vlaams Kampioenschap Meerkampen dat doorgaat in Dilbeek (Roelandsveld) tijdens het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 juli.
Inschrijvingen kunnen via de website van de club. 

TOEKENNING FINALE BVV PUP/MIN

De duokandidatuur RCT/ROBA heeft de organisatie van de finale Beker van Vlaanderen pupillen/miniemen toegewezen gekregen. De meeting zal doorgaan op het terrein van RCT op zaterdag 14 september 2019.

EETSTOORNISSEN IN DE ATLETIEK

Infosessie 22.06 te Leuven

Naar aanleiding van de getuigenis van Louise Carton over haar eetproblemen en de daaropvolgende andere getuigenissen van atleten willen we de problematiek betreffende eetstoornissen in de atletiek verder bespreekbaar maken. Op die manier hoopt Atletiek Vlaanderen dat méér atleten spreken en de weg vinden om geholpen te worden.

Vanuit hun ervaring brengen Louise Carton en Dirk Engelen, haar trainer, tijdens deze sessie een verslag van de afgelopen jaren. Wat heeft geleid tot een verstoord eetgedrag? Hoe is die gegroeid? Werd het nooit opgemerkt door haar entourage? Wat hebben beiden geleerd uit deze ervaring? Hoe zouden ze in de toekomst omgaan met dezelfde problematiek?

Daarnaast wordt samengewerkt met Eetexpert.be, het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Zij zullen de mogelijke preventieve maatregelen bespreken en de acties die kunnen ondernomen worden wanneer eetproblemen vastgesteld worden.
Deze sessie richt zich niet alleen tot atleten en trainers maar ook naar (para)medici, clubbegeleiders, ouders en vrienden die met de problematiek te maken hebben.

De sessie gaat door op zaterdag 22/06 tussen 10u en 12u in het Dirk Boutsgebouw (VAC) te Leuven, gelegen naast het station.
Inschrijven is gratis en gebeurt vooraf via deze link (tot 17/6).
Bekijk hier de getuigenis van Louise.

BIJSCHOLING

De volgende bijscholing ‘Module kracht – Functionele kracht’ gaat door op 5 oktober 2019 in Oordegem. Informatie en inschrijven via onze website

OPLEIDING FOTO-FINISH OPERATOR

De Vlaamse Commissie Juryleden organiseert een gratis opleiding foto-finish operator voor beginnende operators en kandidaat nieuwe operators.

Lesgever: Ken Follens
Wanneer: zaterdag 13 juli, aanvang 9u30 – einde 12u30
Waar: Atletiek Arena Gaston Roelants (DCLA), Diestsesteenweg 272, 3010 Kessel-Lo

!!! Let op: de plaatsen zijn beperkt, maximum 10 deelnemers !!!

Inschrijven kan tot en met zondag 30 juni 2019 bij An.
Alle deelnemers ontvangen een deelnameattest.

INTEGRATIE VAN WHEELERS BIJ WEGWEDSTRIJDEN

Ook wheelers nemen graag eens deel aan wegwedstrijden maar komen helaas nog zeer weinig aan bod. Hier kan je de lijst vinden van wegwedstrijden waar wheelers welkom zijn.

Nochtans vraagt het integreren van wheelers bij wegwedstrijden niet zoveel moeite:

 • Verharde ondergrond over het hele parcours (hoeft geen asfalt te zijn).
 • Je laat ze best 5 à 10’ vooraf starten want bij de start zullen ze trager op gang komen maar nadien zijn ze normaal gezien sneller dan de lopers. Zo vermijd je dat de lopers er last van hebben.
 • Geen korte bochten.

Daarnaast moet er uiteraard ook aandacht zijn voor de gewone aanpassingen voor rolstoelgebruikers: bereikbaarheid van secretariaat en toiletten, doorgangen voldoende breed, uitrolruimte aan de aankomst…

Meer info betreffende algemene aanpassingen voor atleten met een handicap kan je hier terugvinden.
Verenigingen die hun wegwedstrijd alsnog willen open stellen voor wheelers kunnen dit nog melden bij Josefien

DAG VAN DE TRAGE WEG 2019

Met het jaarlijks campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten jaarlijks duizenden wandelaars en lopers in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Als atletiekvereniging kan ook jij een activiteit organiseren tijdens het weekend van 19-20 oktober: een tragewegenjogging, een natuurloop, een verkennende wandeltocht, een trailloop,…

Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk. Laat je inspireren op de website van Trage Wegen vzw , organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw.

Vragen? Neem contact op via mail of 09/331 59 26.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van de vergaderingen van de Vlaamse Commissie Juryleden van 9/5 en van de Vlaamse Atletiek Trainers van 6/5 terugvinden op onze website.