21/08

Officiële berichten - 21/8/2020

logo val

AANPASSINGEN DRAAIBOEK BACK ON THE TRACK – HEROPSTART COMPETITIES

Gezien de versoepelingen na de Nationale Veiligheidsraad van gisteren heeft Atletiek Vlaanderen het draaiboek ‘Back on the Track – Heropstart competities’ aangepast. Je kan het draaiboek terugvinden op de pagina ‘Corona en atletiek’ van onze website.

ORGANISATIE KVV CAD/SCH

Gisteren besliste de Nationale Veiligheidsraad om het aantal toeschouwers op evenementen uit te breiden naar 400 in openlucht (vanaf 1 september).

In dit kader hebben we opnieuw de mogelijkheid van een jeugdkampioenschap bekeken, en daarbij valt de keuze voor het KvV Cad/Sch. In functie van onze eigen regels, waarbij atleten worden meegeteld bij de toeschouwers, willen we maximaal 150 atleten tegelijk in het stadion, zo kunnen we 1 trainer/supporter per atleet toelaten en is er nog voldoende plaats voor juryleden, medewerkers en een dubbelende atleet. Om hieraan te voldoen moeten we het KvV opsplitsen per categorie over 2 dagen.

Het KvV Sch zal mogelijks doorgaan op zaterdag 12 september en het KvV Cad op zondag 13 september. We zijn momenteel in overleg met de oorspronkelijke organisatoren om te bekijken of zij opnieuw kandidaat zijn. Indien dit niet het geval is zal er een oproep gedaan worden in de volgende officiële berichten.

Het KvV Cad/Sch zal enkel doorgaan als aan volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • toestemming lokale overheid nodig
  • 2 clubs die bereid zijn in het weekend van 12 en 13 september te organiseren
  • voldoende juryleden en medewerkers voor organisatie
  • coronaproof accommodatie (bij voorkeur voldoende ruimte voor opwarmingszone en toeschouwers)
  • veiligheidsvoorschriften van het draaiboek ‘Back on the Track’ opvolgen

BK AMH VE/VI – 26 SEPTEMBER

Het Belgisch Kampioenschap voor atleten met een handicap werd omwille van de coronamaatregelen tijdens het BK AC enkel georganiseerd voor atleten met een fysieke handicap.

Om ook de atleten met een verstandelijke en/of visuele handicap een Belgisch Kampioenschap aan te bieden wordt een bijkomende organisatie voorzien op zaterdag 26 september (14u30-17u30) in Oordegem/VS. In bijlage alle modaliteiten betreffende dit kampioenschap. Gelieve deze informatie aan uw G-begeleiders te bezorgen.