20/05

Officiële berichten - 20/5/2020

logo val

CORONA UPDATE: DAGELIJKSE UPDATE Q&A

Sinds vorige week vrijdag staat onze Q&A op de pagina ‘Corona & atletiek’ van onze website. Afgelopen weekend en dagen zijn er nog verschillende vragen binnengekomen. De nieuwe vragen en antwoorden worden regelmatig toegevoegd in het document en kan je herkennen aan de aangepaste kleur. Uiteraard kunnen nieuwe vragen nog altijd gemaild worden naar info@atletiek.be.

VIRTUELE LOOPUITDAGING VOOR JOUW JOGGERS

De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat we onze joggers minder vaak zien.
Hopelijk blijven ze wel actief. Ze missen wellicht niet alleen het sociaal contact, maar ook een uitdaging. Om hen enerzijds te blijven prikkelen in het lopen en om anderzijds de band met de club aan te sterken heeft Running&Co in samenwerking met Sporttijden en Hopa Sports een tool ontwikkeld waarmee je uitdagingen kan creëren voor jouw lopers.

Om concreet aan te tonen hoe het werkt organiseert Running&Co tussen 18/05 en 31/05 een “virtuele loopuitdaging” waarbij de deelnemers kunnen kiezen om 5km of 10km te lopen. Deelname is gratis. Ze registreren hun tijd in de app of via de website en maken kans om een loopharnas met verlichting te winnen, we verloten er één per 50 deelnemers.
Aanmelden voor deze uitdaging gebeurt via deze website. Je kan dus deze link doorsturen naar jouw leden en hen aanmoedigen om hieraan deel te nemen.

BELANGRIJK: De club die in die periode procentueel (in verhouding tot het ledenaantal van CAD tem MAS) het meest aantal deelnemers heeft kan materiaal aankopen voor haar recreatieve werking ter waarde van €500!

KAN JOUW JOGGING NIET GEORGANISEERD WORDEN? DAN KAN HET WEL VIRTUEEL! TEST HET GRATIS

Kan je jouw jogging niet organiseren tijdens deze coronatijd? Dan kan je wel nog met een virtueel event uitpakken: je maakt een event aan met tijdstip waarop deelnemers de afstand moeten afwerken van jouw jogging, de deelnemers registreren hun tijd en je krijgt het eindklassement! Bij dergelijke events kan je een deelnamekost vragen en dan betaal je aan Sporttijden ook een kost voor de verwerking van de betalingen.
MAAR Sporttijden is nu ook bereid om dit gratis aan te bieden en je hierin te begeleiden indien je geen deelnamegeld vraagt.

Wil je er meer over weten? Neem dan deel aan de videosessie op donderdag 21 mei om 20u. Meld je uiterlijk donderdag om 12u aan via Paula zodat we de deelnamelink kunnen bezorgen.

HEROPSTART CO-RUNNER OPLEIDINGEN

De Co-Runner opleidingen worden stilaan terug heropgestart.

  • Dag 2 van de opleiding in Aalst gaat door op 13/6 en is enkel voorbehouden voor personen die dag 1 al volgden.
  • De opleiding in Kessel-Lo gaat door op 20/6 en 27/6.

Ook de voorziene opleidingen in Lier en Oordegem worden opnieuw georganiseerd.
Alle info en inschrijvingsmogelijkheden vind je op onze website

INITIATOR RUNNING TE KORTRIJK

De opleiding Initiator Running, die net gestart was voor de lockdown, wordt opnieuw opgestart vanaf maandag 1 juni met een combinatie van outdoor praktijklessen, zelfstudie, webinars en videogesprekken. Het lessenrooster kan je hier raadplegen.

Het vak Didactiek van module 1 werd al grotendeels afgewerkt maar kan in zelfstudie verwerkt worden. Alleszins is er nog een contact met de docent tgv. andere vakken. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden tot 27 mei via mail naar Paula Vanhoovels.

CORONA CRASHT ZOMERKALENDER, WAT MET MIJN BESTELLING?

Dat de coronacrisis ook onze atletiekwereld op z’n kop zet, hoeven we u niet meer uit te leggen. Zo ziet de (atletiek)zomer van 2020 er heel anders uit dan wat oorspronkelijk voorbereid en gepland werd. Dat de papieren zomerwedstrijdkalender onder deze omstandigheden niet werd gedrukt, was de evidentie zelf. Nochtans heeft ook u misschien rond de jaarwisseling een zomerkalender besteld en betaald bij uw atletiekclub. De Jaarboeken zijn inmiddels overal verdeeld, maar de geprinte wedstrijdkalender komt er dus niet.

Alle rechthebbenden die het bedrag van de kalender al aan hun club hebben betaald, kunnen die som uiteraard bij hun club recupereren (13 euro voor wie alleen een kalender bestelde, 11 euro voor wie opteerde voor de combinatie van Jaarboek en kalender). Op onze website zal de digitale zomerkalender nog altijd kunnen geraadpleegd worden. Die kalender wordt bovendien regelmatig aangepast aan de actuele omstandigheden.