15/05

Officiële berichten - 15/5/2020

logo val

CORONA UPDATE: VANAF MAANDAG START FASE 2 VAN DE EXITSTRATEGIE

Op maandag 18 mei start fase 2 van de exitstrategie. Voor de atletiekclubs betekent dat de herstart van de clubtrainingen. Om de clubs zo goed mogelijk te ondersteunen met de organisatie van de heropstart, gaven we onze algemene en specifieke richtlijnen een update op basis van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei. We lanceren ook een checklist waarop je kan nagaan of jouw club klaar is voor de heropstart. 

De Q&A staat nu ook op de pagina ‘Corona & atletiek’ van onze website.

FINANCIEEL

Met het oog op een goede spreiding van de betalingen door de clubs is door de raad van bestuur beslist op zijn vergadering van 14 mei om het tweede voorschot te laten betalen uiterlijk op 15 juni. In dit voorschot zal de 1/4e korting verrekend worden. Zoals reeds in de online videoconferentie met de clubs vermeld zal a rato van het aantal aangeslotenen 1/4e van het bedrag van de vergunning voor wedstrijdatleten en recreanten (min verzekering) niet gevorderd worden.

Elke club krijgt in de loop van volgende week meer informatie over hoeveel deze korting voor je club bedraagt, en hoeveel dan het te betalen tweede voorschot juist is. Het derde voorschot blijft dan uiterlijk 31 juli te betalen.
Op deze manier hoopt de raad van bestuur om gespreide betalingen mogelijk te maken om de clubs niet in financiële moeilijkheden te brengen.