12/04

Officiële berichten - 12/4/2024

logo val

AFSCHAFFING KAARTEN VAN CLUBAFGEVAARDIGDEN

Op de Algemene Vergadering van zaterdag 23 maart 2024 werden de kaarten van clubafgevaardigden afgeschaft.

De kaarten voor 2024 die in december 2023 nog verdeeld werden zijn geldig tot 22 april 2024 (30 kalenderdagen na de AV). Vanaf 23/4 geven de kaarten dus géén recht meer op gratis toegang.

 

IPC licentie voor AMH-wedstrijden: aanvraagprocedure

Als een vereniging in functie van potentiële deelnemers een IPC-erkenning wenst aan te vragen kan die contact opnemen met Anneleen Monsieur van G-sport Vlaanderen, anneleen.monsieur@gsportvlaanderen.be .

De aanvraag moet bij het International Paralympic Committee (IPC) steeds 15 dagen vooraf ingediend worden, daarom is het nodig om minstens 1 maand vooraf de vraag bij G-sport Vlaanderen in te dienen.

G-sport Vlaanderen draagt de kost als Belgische elites/beloftes/talenten aan de wedstrijd deelnemen maar factureert de club in de andere gevallen (€ 30 /wedstrijd).

 

Infosessie “Wheels and blades”  - maandag 22/04 Pellenberg

Heeft uw vereniging een atleet met een fysieke handicap?
Dan kan de infosessie “Wheels and blades” die G-sport Vlaanderen organiseert op maandag 22/4 (8u30-13u) in Pellenberg nuttig zijn. 
Meer info:  https://www.gsportvlaanderen.be/activiteiten/bijscholing-sportblades

 

Trailrunnen in de kijker met het federatieoverschrijdend project “The sky is the limit”

Atletiek Vlaanderen en de Klim- en Bergsportfederatie slaan de handen in elkaar in het project “The sky is the limit”. 
Met deze unieke samenwerking over de federatiegrenzen heen willen we trail-, berglopen en skyrunning ondersteunen en kwaliteitsvol uitbouwen voor jongeren en volwassenen, en dit zowel voor de competitieve als de recreatieve sporter.
Helaas merken we dat trailrunners niet altijd even goed voorbereid zijn. Deze sporters hebben nood aan ondersteuning zodat de sport veilig en aangenaam kan beleefd worden. Ook binnen de federatiewerking zijn dit nieuwe disciplines waarbij we de expertise en het aanbod aan het uitbouwen zijn. Met deze innovatieve samenwerking tussen de federaties willen we graag over een lange termijn samen stappen vooruit zetten, van de opmaak van leer- en ontwikkelingslijnen tot het uitdenken van kaderopleidingen en bijscholingen en het versterken van de clubwerking. Bedoeling is dat de discipline echt ingang vind in de clubwerking en dat het aanbod daar op punt gesteld wordt, zoals ook bij onze andere disciplines het geval is. De activiteiten worden georganiseerd door de clubs en de federatie ondersteunt en promoot. Per discipline is er een cluboverschrijdende celwerking waarin de leerlijnen uitgewerkt worden, er afgestemd wordt over het aanbod voor de sporters en de nood aan kaderopleiding en bijscholing voor de begeleiders besproken wordt.
We nodigen alle geïntereseerden uit op de gratis informatie-webinar die online zal doorgaan op donderdag 23 mei om 20u. Tijdens deze webinar zullen Paula Vanhoovels (vanuit de Vlaamse Atletiekfederatie), Debbie Sanders (vanuit de Klim-en Bergsportfederatie) en Karen Van Proeyen (projectcoördinator) het project verder toelichten. Na een korte uiteenzetting van het project willen we graag met jullie verder brainstormen. Het einde is voorzien omstreeks 21u(30).
Hier alvast de link naar de online meeting .
Vooraf aanmelden kan via deze link maar is niet verplicht.
Gelieve deze info te verspreiden bij uw recreatieve lopers, loopbegeleiders en recreatieverantwoordelijke.

Meer info: Karen Van Proeyen, projectcoördinator – karen.van.proeyen@klimenbergsportfederatie.be -  0473/23 44 12

 

MAAND VAN DE SPORTCLUB

Dag sportliefhebber, 

Wij weten het al langer dan vandaag: sporters beleven meer, zeker in een atletiekclub. Daarom ondersteunt Atletiek Vlaanderen in september opnieuw de ‘Maand van de Sportclub’.  

We nodigen ook jouw club uit om deel te nemen aan deze campagne. Hoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Stel je trainingen open voor niet-leden, werk mee aan een event van de sportdienst, organiseer een opendeur- of vriendjesdag, maak promotie via je social media ... Zo laat je iedereen kennismaken met onze sport en jouw clubwerking. 

Enkele tips om deel te nemen: 

·       Inschrijven hoeft niet meer. Je kan wel promotiemateriaal aanvragen.  

·       Zelf een actie organiseren? Hier vind je heel wat inspiratie. 

·       Promoot de actie Breng je sportclub naar school (op 25 september) bij je leden. 

·       We raden je wel aan om je club te registreren op de sportdatabank van Sport Vlaanderen. Zo vinden mogelijke nieuwe leden je makkelijk terug. Deze databank verzamelt de gegevens van 23.000 clubs in Vlaanderen. 

Sport Vlaanderen zorgt voor: 

·       Een spandoek* 

·       Affiches 

·       Digitaal promotiemateriaal (opdrukaffiche, affiche, beelden voor sociale media …) 

·       Promotie op Vlaams niveau (via mediapartners) 

*Vraag je je materiaal aan voor 1 juni, dan krijg je een gepersonaliseerd spandoek. Voor 1 juli: algemeen spandoek. Na 1 juli: geen spandoek.  

 

Doe dus mee en vraag snel je promotiemateriaal aan. De Maand van de Sportclub is een ideale gelegenheid om je sportclub in de kijker te zetten en nieuwe leden aan te trekken. 

 

Nog vragen? Contacteer dan Liesl (Liesl@atletiek.be)