10/06

Officiële berichten - 10/6/2022

logo val

PERSACCREDITATIES 2022

De lijst met persaccreditaties kreeg een update, je kan de recentste info terugvinden op onze website. Leg deze lijst aan de inkom van jouw organisatie en jouw medewerkers kunnen de perskaarten van de journalisten vlot nakijken.

#SMEEREM-CAMPAGNE 2022 VOLOP AAN DE GANG – BESTEL NU VOORDELIG JOUW DISPENSER

Bescherm je huid. Ook tijdens het sporten.
#smeerem, een sensibiliseringscampagne van Sport Vlaanderen, Gezond Sporten, UZ VUB en de Stichting tegen Kanker in samenwerking met de Vlaamse Atletiekliga.

De smeerem-campagne moet ouders en sportaanbieders ertoe aanzetten om sportende kinderen te beschermen tegen de gevaren van huidkanker door zonnebrand en hen te sensibiliseren om zich te beschermen tegen de zon.
Zonlicht is onmisbaar voor de gezondheid van kinderen. Ultraviolette straling zorgt immers voor de aanmaak van vitamine D en dus voor de ontwikkeling van een stevig beenderstelsel. Maar de huid van kinderen is nog jong en dus extra gevoelig voor schadelijke UV-stralen. Daarom gaven we steeds als tip mee: zoek de schaduw op, draag een T-shirt, smeer je in met zonnecrème.

Vrijblijvend aanbod voor onze clubs
Vanaf nu is het mogelijk om via het nieuwe raamakkoord zonnebeschermingsproducten aan te kopen.
Via deze overeenkomst kan je volgende  producten en materialen aankopen aan een gunstig tarief (uitgebreide info toegevoegd als bijlage):

 • Zonnecrèmedispenser (incl. 1 liter zonnecrème factor 50 en info/bevestigingspaneel): € 60,50 incl. BTW.
 • Navulzakje 1 liter zonnecrème factor 50: € 29,65 incl. BTW.
 • Staander om zonnecrèmedispenser te bevestigen met voet 12kg: € 114,95 incl. BTW

Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten (goederen kunnen ook opgehaald worden in Kortrijk).
Niet onbelangrijk: met de code SMEEREM2022 kunnen de clubs €30,00 korting krijgen op een dispenser (dit aanbod is geldig voor de eerste 400 dispensers).

Bestellen kan via smeerem@sundo.be of via deze website (daar kan je in stap 2 aanduiden bij welke federatie je behoort, het infobord wordt dan automatisch in het juiste beeld ontwikkeld).     

REGISTREER JOUW CLUB VOOR MAAND VAN DE SPORTCLUB 2022

Wij weten het al langer dan vandaag. Sporters beleven meer in een sportclub, en zeker in een atletiekclub. Daarom organiseert Sport Vlaanderen dit jaar in september opnieuw de ‘Maand van de Sportclub’. Een maand waarin sportclubs in de kijker worden gezet en sporters warm worden gemaakt om lid te worden. Zet ook jouw sportclub en atletiek in de kijker tijdens de “Maand van de Sportclub”.

Je atletiekclub kan op 2 manieren deelnemen:

 • Als deelnemer: Je stelt de gewone clubtrainingen open voor iedereen die eens wil proeven van het sportaanbod en de beleving in je sportclub.
 • Als ambassadeur: Je organiseert minstens 1 activiteit die afwijkt van de normale clubwerking (bv. vriendjesdag, opendeurdag, initiaties of demo’s op scholen, deelname aan een activiteit van de sportdienst, …)

Sport Vlaanderen zorgt voor:

 • Affiches van de actie.
 • Online promotiemateriaal voor je website en social media.
 • Vermelding van je club op de website van Sport Vlaanderen.
 • Een spandoek als je inschrijft voor 1 augustus.*
  *Wanneer je als ambassadeur inschrijft voor 1 juli ontvang je een spandoek met de naam van de club op.
 • Sport Vlaanderen promoot de actie op Vlaams niveau (regionale TV, De Zondag, radio, …).
 • Elke deelnemende club maakt kans op een waardebon en/of opleidingscheque van de Vlaamse Trainersschool.

Meer info vind je op Deelnemen als sportclub | Sport Vlaanderen.
Zin om het nieuwe seizoen te starten met een voorsprong? Doe dan mee aan de ‘Maand van de Sportclub’. Het is de ideale manier om jouw club in de kijker te zetten en om nieuwe leden aan te trekken. Schrijf je snel in Inschrijvingsformulier MVDS sportclubs | Sport Vlaanderen.

SPORTCLUBS EN JEUGDTRAINERS AAN HET WOORD!

Ben je een jeugdtrainer van kinderen en/of jongeren?
Ben je een sportclub -of jeugdsportverantwoordelijke van een sportclub?

Laat ons dan zeker weten wat jij belangrijk vindt in de sportpartparticipatie voor kinderen en jongeren door deze vragenlijst in te vullen via dit formulier. Onder het onderzoeksplatform sport (OPS), doet de Vrije universiteit Brussel onderzoek naar kwaliteit in de jeugdsport. Voor meer informatie omtrent dit onderzoek, kan je contact opnemen via Margot Ricour.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van volgende vergadering terugvinden op onze website:

 • Beleidscommissie jeugd: 23 mei