17/02

Noor Vidts en Ben Broeders blikvangers op Allianz BK indoor

vidts-noor-2021-eki-torun-belga-jasper-jacobs-5

Wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts kiest voor ver en 60 horden op het Allianz BK indoor.

Het deelnemersveld van het Allianz BK indoor zondag in de Gentse topsporthal mag er wezen. Wereldtoppers Ben Broeders (polsstok) en Noor Vidts (ver en 60m horden) zijn de belangrijkste blikvangers. Er komt een nieuwe clash op de 800m tussen Tibo De Smet en Eliott Crestan en de 400m voor vrouwen kan ons wat vertellen over de hiërarchie bij de Cheetahs.

VROUWEN

Op de 60m kunnen Delphine Nkansa/RESC en Rani Rosius/AVT elkaar weer naar een topchrono stuwen. Met het oog op het EK indoor een ideale test. De 400m vrouwen belooft spektakel. Welke Cheetah gaat er met de hoofdprooi aan de haal? Met Camille Laus/OEH, Naomi Van Den Broeck/ROCA, Hanne Claes/DCLA en Helena Ponette/HCO en Margo Van Puyvelde/ASVO zijn er veel kandidaten voor de drie medailles. Imke Vervaet/RCG laat de 400m links liggen en opteert voor de 200m waar ze weerwerk zal krijgen van clubgenote Justine Goossens/RCG en Kylie Lambert/CABW. Op de 60m horden wil Anne Zagré/RESC haar stijgende vormcurve doortrekken. Na haar diskwalificatie op de ISTAF in Berlijn (10 februari) is ze gebrand op revanche. Met atlete in vorm Jolien Boumkwo/VAC hangt er misschien opnieuw een BR in het kogelstoten in de lucht. Wie weet kan ook Laura Ooghe/HAC haar nationale scholierenrecord in het verspringen (6m13) nog eens bijstellen. Op de 800m komt er een Antwerps onderonsje tussen Rani Baillievier/OLSE en Renée Eykens/AA die stapje voor stapje progressie maakt na haar lange revalidatie na een achillespees-scheur. Mariska Parewyck/EA en Jenna Wyns/VAC zijn de te kloppen vrouwen op de 1500m. Merel Maes/ACW is favoriete in het hoog, Saliyya Guisse/RESC in het hinkstap. In het polsstok is Henry Chloë met haar 4m05 op papier de sterkste, maar een vijftal andere specialistes flirten ook met de 4m-grens.

 

MANNEN

Bij afwezigheid van Kobe Vleminckx/AVLL en Simon Verhestraeten/AVLL start Ward Merckx/VAC als topfavoriet op de 60m. Christian Iguacel/AVLL, Belgisch junioresrecordhouder Jaron De Vriese/ASVO en Julien Watrin/DAMP kunnen elkaar pushen naar toptijden op de 200m. De enige Tornado op de 400m is Jonathan Sacoor/OEH. De 800m wordt wellicht één van de hoogtepunten van het BK. Tibo De Smet/RCG vs. Eliott Crestan/SMAC. Op de IFAM trok Crestan het laken naar zich toe, maar de ‘European athlete of the month’ wil dat niet opnieuw laten gebeuren. Jochem Vermeulen/AVLL staat ingeschreven met de snelste tijd op de 1500m. Zijn toptijd van 3’39”17 in Dortmund zondag bewijst dat hij in goeie doen is. Hordespurter Michael Obasuyi/OEH kwam door trainingsachterstand (voetblessure) nog niet in actie deze winter. Benieuwd waar hij staat. Hoogspringers Thomas Carmoy/CRAC en Jef Vermeiren/ACHL staan beiden ingeschreven met 2m27. Ben Broeders/DCLA kan na zijn BR indoor van 5m82nnog wat extra vertrouwen tanken richting EK indoor. Meerkampers Jente Hauttekeete/KAAG en Thomas Van der Poel/BRAB voeren met resp. 7m14 en 7m02 de deelnemerslijst aan in het verspringen. Leopold Kapata/CSF en Björn De Decker/WIBO gaan de strijd aan in het hinkstap. Andreas De Lathauwer/VS heeft met 17m44 de beste kogelprestatie achter zijn naam.

Het tijdschema van het Allianz BK indoor vind je hier

De deelnemerslijsten kun je hier

De livestream is vanaf 14u te volgen op ons YouTube-kanaal