25/05

Nieuwe locatie EKU23 bekend

couckuyt-paulien-2019-eku23-gavle-belga-jasper-jacobs-2

Op het laatste EK voor beloftes in Gavle werd Paulien Couckuyt Europees kampioene op de 400m horden

Nadat het Noorse Bergen zijn kandidatuur voor de organisatie van de Europese kampioenschappen voor beloftes introk vanwege de strenge coronamaatregelen die van kracht zijn in het land, moest European Athletics op zoek naar een nieuwe gaststad en een nieuwe datum. Sneller dan verwacht komt er nu een oplossing uit de bus, waardoor de beste Europese beloftes zich opnieuw kunnen focussen op hun Europese titelstrijd.

De Estse hoofdstad Tallinn heeft zich kandidaat gesteld om de organisatie van het EK voor beloftes over te nemen van de Noren. Tallinn organiseert ook de Europese kampioenschappen voor juniores, waardoor maar liefst twee Europese kampioenschappen deze zomer plaatsvinden in Estland. Bij het bekendmaken van het afhaken van Bergen als gaststad werd meteen geopperd om het EK voor beloftes eind augustus, na de Olympische Spelen, te laten plaatsvinden. Oorspronkelijk stond het EK gepland van 8 tot en met 11 juli. Het lokale organisatiecomité in Tallinn heeft samen met European Athletics gekozen om de oorspronkelijke data alsnog te behouden.

Een week na de beloftes komen de juniores in actie in Tallinn, want van 15 tot en met 18 juli staan de Europese kampioenschappen voor juniores op de kalender. De Esten organiseren dus twee Europese kampioenen op twee weken tijd in het Kadriorg Stadium.

Ervaring hebben ze genoeg in Tallinn, want in 2015 organiseerden ze al het EK voor beloftes. Toen wonnen Nafi Thiam (hoogspringen), Isaac Kimeli (5000m) en Louise Carton (5000m) een zilveren medaille. De hosting agreement moet wel nog worden ondertekend, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Alle info over de internationale kampioenschappen vind je hier terug.