21/05

Bergen trekt zich terug als gaststad voor EKU23

sisk-pieter-2021-oordegem-micromeeting-jdc-2

Pieter Sisk verzekerde zich van een ticket richting Bergen tijdens de eerste micromeeting in Oordegem, maar moet nu wachten op een nieuwe locatie.

De Europese kampioenschappen voor beloftes stonden gepland in de Noorse stad Bergen van 8 tot en met 11 juli 2021. De Noorse Overheid trekt nu de stekker uit het kampioenschap. Dat maakte European Athletics vandaag bekend. De komende dagen wordt gezocht naar een nieuwe gaststad op een latere datum.

De Noorse ministeries van Cultuur en Volksgezondheid zijn niet bereid om een uitzondering toe te kennen aan de Noorse atletiekfederatie voor de organisatie van het EK voor beloftes. In Noorwegen zijn strenge maatregelen van kracht in de strijd tegen de Covid-19 pandemie en er is nog geen zicht op eventuele versoepelingen in het Scandinavische land.

European Athletics gaat nu op zoek naar een oplossing, zoals een nieuwe gaststad die de organisatie op zich wil nemen. De datum van het EK zal meer dan waarschijnlijk opschuiven naar een latere datum en wellicht vindt het kampioenschap pas na de Olympische Spelen plaats. De Spelen in Tokio eindigen op 8 augustus, waardoor het EK voor beloftes mogelijks in de tweede helft van augustus zal plaatsvinden.

Voor het EK in Bergen hadden zeven Belgen zich al gekwalificeerd. Alle info over het EK voor beloftes vind je hier terug.