25/05

Nieuwe infosessie eetstoornissen voor begeleiders en vertrouwenspersonen

louis-hansel-pheaeqe555m-unsplash
De Vlaamse Atletiekliga zet in op een hogere bewustwording en structurele aanpak rond eetstoornissen. In februari volgde een eerste, algemene infosessie. In deze nieuwe infosessie geven we diepgaandere informatie voor begeleiders en vertrouwenspersonen. Hoe kan je snel alarmsignalen oppikken? Hoe maak je het probleem bespreekbaar? Wat is de zin en onzin van een vetpercentage? Wat zijn de risico’s?

De eerste infosessie vond plaats op 23 februari met algemene info voor atleten, ouders en trainers. Een opname van deze infosessie en verdere informatie rond eetstoornissen kan je terugvinden op atletiek.be/eetstoornissen. Op zaterdag 18 juni organiseren we een tweede infosessie, ditmaal gericht op begeleiders en vertrouwenspersonen. Alle info over deze nieuwe infosessie vind je hieronder. 

Neem deel aan de nieuwe infosessie

Wanneer: Zaterdag 18 juni van 10u00 - 12u00
Waar: Sportverblijf Sport Vlaanderen Gent, Zuiderlaan 14, 9000 Gent
Doelgroep: Trainers, (para)medische begeleiders, vertrouwenspersonen, maar ook atleten en ouders zijn welkom

Sprekers:
Hanne Aerts

  • Klinisch psycholoog, diëtiste en bewegingswetenschapper.
  • Meer dan 10 jaar zelfstandige praktijk in Merelbeke met expertise in een positief lichaamsbeeld en eetproblemen (praktijk-liv.be).
  • Doctoraatsstudente KU Leuven met thema atletische identiteit in relatie tot een positief lichaamsbeeld, eet-en beweeggedrag bij atleten.

Petra Bruggeman

  • Huis- en sportarts in groepspraktijk Varendries in Drongen.
  • Arts aan huis in de topsportschool Atletiek en Wielrennen in Gent.

Gino Devriendt

  • Sportdiëtist met private praktijk voor individuele consultaties te Gits en verbonden aan sportmedisch centrum Sport’R in Roeselare.
  • Gegradueerde in de voedings -en dieetkunde (KHBO Brugge, 1998) met specialisatiejaar sportdiëtiek (HAN Nijmegen, 2009) en Certified anthropometrist ISAK level 1 (Portsmouth, 2014).


Kostprijs:
Gratis 
Inschrijven: Ten laatste op zondag 12 juni via deze link