27/02

Nieuwe 300m-records

-ldq4113

Jonathan Sacoor kan met een extra nationaal junioresrecord afreizen naar Birmingham.

Het is afgelopen weekend een beetje tussen onze atletiekplooien gevallen, maar de Aalsterse indoormeeting van zaterdag was er eentje van de vruchtbare soort. Dankzij de 300 en de 1000 meter, loopnummers die niet zo vaak worden georganiseerd, sneuvelden er in totaal liefst zeven nationale records, waarvan vijf bij de masters.

Terwijl zijn veldlopende clubgenoten 's anderendaags zouden schitteren in Brussel, maakte junior Jonathan Sacoor/OEH opnieuw indruk. Hij haspelde de anderhalve ronde af in 33”41 en dat is een halve seconde sneller dan zijn 33”92 van vorig jaar. Alvast een prima laatste test voor de Belgian Tornado die eind deze week in Birmingham met zijn collega Tornados naar een hoge finaleplaats kan mikken.

Minstens evenveel indruk maakte scholier Daniel Segers/EA tijdens deze meeting van z’n eigen club. Ook hij beet (bijna) een halve seconde af van de 35”11 die Sven Van Den Bergh/AVKA twee jaar geleden al had neergezet. De nieuwe maatstaf is nu 34”63. Overigens is het al het derde nationaal record dat Segers deze winter op de scholierentabellen zet. Tijdens de BK meerkampen bracht hij het zevenkamprecord tot een absoluut wereldniveau (5.867p) nadat hij die eerste dag pas na 7m51 in de verspringbak landde en daarmee een 28 jaar oud Belgisch record verbeterde. Ook Daniel komt volgend weekend nog in actie tijdens het BK scholieren op zondag in Gent waar hij voluit opteert voor de sprintnummers (60m en 200m).

Toch is het niet zo evident meer om indoorrecords bij te stellen. Zo kwamen er slechts twee scholieren meisjes in de kampnummers (Myrthe Van Der Borght/VS met de kogel en Elien Vekemans/DCLA met de polsstok) nieuw op de tabellen afgelopen winter en maakte junior Thomas Carmoy/CRAC indruk bij het BK alle categorieën in het hoogspringen. Cadet Latinne Mathys/WS was de enige loper die een nationaal record verbeterde, tot vorige zaterdag het duo Sacoor-Segers zich daarbij kwam voegen. Dat brengt het totaal aantal verbeterde records deze winter voorlopig op 8, waarvan geen enkele bij de alle categorieën of de beloften. Bekijk hier de verbeterde records van deze winter en ga vanuit deze pagina naar het overzicht van de Belgische indoorrecords van al de leeftijdscategorieën.