15/04

Mindfulrunning in de startblok

start2mindfulrun

Mindfulrunning in de startblok

Vanaf 2021 promoot de Vlaamse Atletiekliga, in samenwerking met Sport Vlaanderen, het mindfulrunnen als manier om bewuster, efficiënter en meer ontspannen te lopen. We richten ons daarbij niet enkel tot de recreatieve lopers maar ook tot de competitielopers.

De coronaperiode heeft ons duidelijk gemaakt dat heel veel mensen het lopen gebruiken om te ontspannen, om innerlijk tot rust te komen en zo beter om te kunnen gaan met mentale druk. Het mindfulrunnen kan daarbij helpen maar zorgt er ook voor dat élke loper op alle vlakken méér rendement heeft van z'n loopsessie.

Wat is mindfulrunning?

Het is bewuster lopen en de loopbeleving verhogen door verschillende eenvoudige technieken toe te passen. Zowel een recreatief loper als een competitieloper kunnen van de technieken gebruik maken en het lopen niet alleen aangenamer maar ook efficiënter maken.

Wat beogen we?

We gaan aan de slag met Start2mindfulrun, een programma om lopers te leren hoe ze bewuster hun lichaam onder controle houden tijdens hun loopactiviteiten en zo meer loopbeleving ervaren.

Wat is de aanpak?

Onze mindfulrun-coach Marleen Claeys zal onze loopbegeleiders opleiden om met mindfulrunning aan de slag te gaan en ook een handboek uitwerken dat hen daarbij moet helpen. Daarnaast wordt een Start2mindfulrun-programma uitgewerkt dat vanaf het najaar kan gebruikt worden en dat we als federatie financieren dankzij de steun van Sport Vlaanderen.

Ik wil er meer over weten!

Om dit alles wat duidelijker te maken wordt vanaf mei elke 3de dinsdag van de maand een infosessie georganiseerd over mindfulrunning.

Deze sessies gaan door op

  • dinsdag 18/5 om 19u30
  • dinsdag 15/6 om 19u30
  • dinsdag 20/7 om 19u30
  • dinsdag 17/8 om 19u30

De infosessie gaan online door, zijn gratis en zijn gericht naar al wie interesse heeft in dit onderwerp. Inschrijven gebeurt via deze link, de dag voor de sessie ontvang je de deelnamelink.

Heb je interesse om als loopbegeleider de korte mindfulrun-opleiding (6u) te volgen en ermee aan de slag te gaan? Meld je interesse alvast via dit formulier.

Meer info betreffende Start2mindfulrun kan je hier blijvend opvolgen.