09/07

Milanov derde bij DL in Londen

osmilanov-13-08-4

Philip Milanov: regelmaat op wereldniveau.

Met een derde plaats en 66m65 heeft Philip Milanov op de Diamond League in Londen alweer een sterk resultaat neergezet in het discuswerpen. Hij blijft tweede in het DL-klassement. Vijf andere A-atleten trokken naar de Brussels Grand Prix in het Koning Boudewijnstadion maar konden er geen potten breken.

Niet alleen de mooie 66m65 van Philip Milanov/VAC in Londen was hoopgevend, maar ook het feit dat hij zowel doorheen het seizoen als doorheen de competitie in het Olympisch Stadion zo constant is, doet het beste vermoeden richting WK. Hij gooide vier keer ruim voorbij de 65 meter en strandde bovendien op slechts acht centimeter van de zege.

In Brussel kwam er een nieuw duel tussen Axelle Dauwens/ACME en Nenah De Coninck/KAAG in de 400m horden. Axelle toonde zich opnieuw de sterkste en won in 57”14, Nenah moest vrede nemen met 58”50. Beiden waren na de wedstrijden verbaasd dat de chrono’s ondanks een goed gevoel zo tegenvielen. Axelle twijfelde zelfs openlijk aan de tijdsopname. “Dit klopt niet. Ik heb nog nooit gezegd dat mijn tijd niet correct was, maar vandaag doe ik dat wel. Ik liep zeker sneller, maar goed, niets meer aan te doen. Ik mik volgende week in Rabat zeker op meer, want ik voel me veel te goed voor de tijden die ik momenteel loop. Mijn passenritme was nooit zo goed.”

Nenah was eveneens blij met het gevoel, maar niet met de chrono. “Dit voelde veel sneller. Ik voelde me heel goed, maar de tijd valt dik tegen. Het was voor het eerst dit seizoen dat ik kon vechten tot op de meet, maar op het EK zal het velen malen beter moeten. Ik heb lang aan een medaille gedacht, maar na mijn spierscheur in mei is een finale al goed.”

Thomas Van der Plaetsen/DEIN ging in het hoogspringen over 2m00, ruim onder zijn persoonlijk record van 2m17. In de 110 meter horden noteerde hij 14”76, zijn record staat op 14”39. “Ik zit momenteel in een hele zware trainingsperiode en zag deze wedstrijd eerder als een training. De resultaten vind ik daarom wel oké.”

Ben Broeders/DCLA kon vlak voor het EK beloften geen vertrouwen tanken in het polsstokspringen en moest tevreden zijn met 5m22. Eline Berings/RCG moest tegen felle tegenwind opboksen in de 100m horden en liep 13”47. Uitblinker in Brussel was Robin Vanderbemden/SER. Hij stelde zijn 400m-record gevoelig scherper tot 45”65.