28/04

Meteen EK-minimum voor Ben Broeders

-ldq0552-ben

Ben Broeders.

Ben Broeders heeft zich bij zijn allereerste outdoorcompetitie meteen geplaatst voor het EK in Berlijn. Hij benaderde in het eigen Kessel-lo zijn persoonlijk record tot op twee centimeter en ging over 5m59.

In de indoorhal was Ben Broeders/DCLA dit jaar al over 5m65 gegaan, maar indoorcompetities waren dit jaar niet geldig als kwalificatiewedstrijd voor het EK in Berlijn, begin augustus. Dan er outdoor maar geen gras over laten groeien, dacht Ben. Op dag één van het PK was het meteen prijs. Hij deed zelfs nog een goeie poging op 5m71, BR-hoogte, maar dat bleek nog net te hoog gegrepen.

"Ik heb de verwachtingen, volgens het beste scenario, meteen kunnen inlossen", vertelde Ben met de glimlach. "Zoals mijn laatste indoorwedstrijd was het vandaag nog op korte aanloop, om erin te komen en om weer wat ritme op te doen. Dat belooft toch voor de rest van de zomer. Als het niet in eigen huis was geweest, was de kans klein dat ik meedeed."

Behalve de kwalificatie voor het EK, schonk zijn seizoensopener Ben dus vooral het nodige vertrouwen. "Het was zelfs geen mooie sprong waarmee ik de limiet behaalde. Maar ik begon toch aan te voelen wat er nodig is op vlak van aanpassingen in mijn sprongen om over deze hoogtes te gaan. Ik ben tevreden voor mezelf, voor de trainingsgroep en voor de club."

 Morgen volgen hier de andere uitblinkers van het PK, een uitgebreidere terugblik komt er later volgende week in de nieuwsbrief.

Bekijk hier alvast de resultaten.