18/08

Meerkampen in Bertrix; Flanders Cup slot in Merksem

nd4-3345
Ook dit weekend is er nog volop Olympische activiteit, maar terwijl Thomas Van Der Plaetsen in Rio zoveel mogelijk puntjes sprokkelt, kunnen onze nationale meerkamptoppers zich uitleven in hun Belgisch kampioenschap. En Olse Merksem zorgt zaterdag voor de afsluiter van de Flanders Cup editie 2016.

 

 

Vrijdagavond beginnen AV Lokeren (in Zele) en ROBA (in Betekom) het atletiekhoofdstuk met een open meeting. In Alken staat er een jeugdmeeting met cadetten op de activiteitenkalender.

Dan volgt een flink gevulde zaterdag 20 augustus. In Bertrix strijden alle leeftijdscategorieën vanaf cadet tot master voor de nationale titels in de meerkampen. In de jeugdreeksen hielden cadetten Daniel Segers/EA (ver en 200m) en Nina Hespel/DCLA (hoog) en scholieren Jorg Vanlierde/DEIN (polsstok) en Aude Scheldeman/ADD (speer) vorige maandag al geslaagde repetities tijdens hun Vlaams kampioenschap in Kessel-Lo. En we herhalen graag nog eens dat Vanlierde in zijn tienkamp ook Europees zilver maapakte vanuit Tbilisi. Bij de seniores krijgen we een herhaling van het sportieve duel dat tijdens het Vlaams kampioenschap in Dilbeek werd uitgevochten tussen Yoika De Pauw/STAX en Elien Hooyberghs/ARAC enerzijds en van Daan Elsen/RESC en Jannes Boonen/ABES anderzijds. Ook juniore Stefanie Brosens/ATAC beschikt over goede papieren om zondagavond op het hoogste trapje te staan. Deelnemerslijst en tijdschema kan u hier terugvinden.

In Merksem wordt zaterdag de Flanders Cup traditioneel afgesloten met het Internationaal Antwerps Atletiek Gala. Het is er al de 52ste editie. Op de vernieuwde Jos Nuyens-piste wordt alweer een mix van nationale toppers en internationale smaakmakers aangekondigd. Dat gebeurt zonder boegbeel Pieter-Jan Hannes, die op de Spelen in Rio zijn beste beentjes voorzet. Voor de nationale atleten is deze Flanders Cup een van de laatste uitgelezen kansen om de plaats in de nationale ranglijsten nog wat bij te stellen. Alle info over het 52ste Internationaal Antwerps Atletiek Gala kan u hier terugvinden.

Verder zijn er zaterdag nog jeugdmeetings in Edegem en Kortenberg; open meetings - twee Memorials - in Deinze (Memorial Jimmy Bouvijn) en in Vilvoorde waar SPVI hun overleden voorzitter François Polspoel herdenkt; open meetings met jeugd in Lanaken en Zwevegem en Kampenmeetings in Stekene (VOLH) en Roeselare  (FLAC) waar ook het open provinciaal kampioenschap hamerslingeren wordt betwist.

Zondag gaat de zoektocht naar nationale meerkampmedailles in Bertrix onverstoord verder. Er is die dag ook geen gebrek aan jeugdmeetings, met organisaties in Zwevegem, Gentbrugge en Tongeren. FLAC zorgt in Roeselare voor een open meeting met jeugd, waar ook het open provinciaal kampioenschap steeple zal betwist worden. In Huizingen is er nog een open meeting.

Woensdag 24 augustus pakt ASV Oudenaarde uit met een Kids Athletics en in Ertvelde is er een open meeting met daarbij ook het PK 10.000m. Donderdag 25 augustus is er nog een open meeting in Oordegem-Lede.

Ook op de weg is er veel bedrijvigheid de volgende dagen. Zo is er vrijdag Dwars door Lennik (ACP, max.11,2K); zaterdag is er de Ledebergse Feestenjogging (RCG, max.10K) en de stratenloop van Wingene (AVMO, max.10K). Zondag staan er twee 10 kilometer-wedstrijden geprogrammeerd: in het Limburgse Gotem (ADD) en het Oost-Vlaamse Lokeren (AVLO). Woensdag 24 augustus kan er in Beveren een 5 Mijl individueel of in estafettevorm worden gelopen.

U heeft het al kunnen vaststellen op deze nieuwe site van Atletiek Vlaanderen: op de hoofdpagina kan u in een tijdsbalk net boven de nieuwsberichten ook de atletiekkalender makkelijk raadplegen. Misschien nog even wennen, maar wel heel handig!