26/03

KVV Marathon: titels voor Rens en Verschoren

vrouw-1-web
Els Rens/LYRA en Bart Verschoren/DAC hebben op het KVV marathon in Lier hun favorietenrol helemaal waargemaakt. Verschoren haalde het in 2u35'44", Rens liep een kleine tien minuten later na 2u45'37" over de eindstreep.

Ongeveer 350 marathonlopers stonden om 10u00 in Lier klaar voor de start op de Grote Markt voor hun drie rondjes over de Vesten, Netedijken en door de Lierse binnenstad. De meesten brachten hun avontuur ook tot een goed einde. Bart Verschoren en Kevin Kennis/OLSE namen al snel het commando. De twee liepen een mooie voorsprong bijeen. Na 34km kon Verschoren afstand nemen van zijn kompaan. De veertiger kwam na 2u35'44" als eerste over de finish in het Netestadion. Kevin Kennis (2u37'34") hield vlot stand op de tweede plek en was eerste senior. Barthelemy Geldhof (2u40'16") maakte het podium compleet.

Eerste vrouw was lokale favoriete Els Rens. De nummer 84 van de Spelen in Rio liep exact zoals ze had gepland mooi op een tempo voor 2u45'. Voor haar gold het KVV als voorbereiding op de marathon van Belfast op 1 mei. Voor de drievoudig Belgische marathonkampioene  was het de vierde Vlaamse titel. De Britse Juliet Champion (2u59'23") en Nathalie Pluvier (3u10'14") werden tweede en derde, maar kwamen niet in aanmerking voor de KVV-medailles. Het zilver ging naar Elly Kerstens/ATAC in 3u14'33" en het brons naar Evi Theeuws/LIER in 3u14'39".

Vijf jaar geleden wonnen Rens en Verschoren ook al de marathon van Lier. Toen vond het BK marathon plaats in de Pallieterstand.  Ac Lyra zette overigens een bijzonder knappe organisatie op poten. Naast de marathon was er ook een aflossingsmarathon (met 3 lopers), een 10 mijl, een 5km en een wedstrijd voor de jeugd. Een goed gevulde loopdag dus.