16/08

KVV jongens: Thuiszege van Nathan Boone en wedstrijdrecord van Dieter Bergs

-jd35065-00001

Nathan Boone wint in eigen huis op de 110m horden

Het 24ste KVV-jeugd in de Brielmeersen in Deinze vond zondag in bijna ideaal atletiekweer plaats. Nationale records bleven uit, maar ondanks de coronacrisis vielen ook bij de jongens uitzonderlijke prestaties te noteren.

De scholieren Dieter Bergs/ROBA en Cedric Verschueren/ACW evenaarden in de finale van de 100m het wedstrijdrecord van Jaan Bal, die in 2017 in Brugge uitpakte met 10”76. Het goud ging naar Dieter Bergs, die amper twee jaar geleden overstapte van het voetbal naar de atletiek. De Wespelarenaar bleek na een blik op de finishfoto enkele duizendsten van een seconde sneller. Landegemnaar Senne De Vos/KAAG kaapte net als twee jaar geleden het goud weg op de 200m in 22"01 voor de neus van weer eens Cedric Verschueren, die na vijf keer KVV-zilver tot zijn teleurstelling weer een eerste Vlaamse titel misliep.

Het organiserende AC Deinze had ook reden tot feest. Nathan Boone/DEIN liep met de scholierenzege weg van de 110m horden. De leerling Grieks-wiskunde won in 14”58. Alexander Anthonissen/KAPE evenaarde in het kogelstoten met 18m18 zijn bestwaarde en strandde op amper zeven centimeter van het wedstrijdrecord dat Mathias Quintelier in 2014 neerzette in Ieper. Zijn AC Kapellen behaalde in de kampnummers liefst vier Vlaamse titels. Het kogelstoten bleek vooral collectief uniek, want voor het eerst stonden op een Vlaams scholierenpodium drie performers die meer dan 17m00 haalden. Anthonissen, Pieter Stuyven/HAMM (17m39)  en Cédric Broeckaert/VS (17m34) zetten in Deinze de derde, zevende en negende nationale prestatie aller tijden neer in hun categorie. Pieter Stuyven schreef voordien ook al het discuswerpen op zijn naam met 51m20. Wel was er nog een wedstrijdrecord in het hamerslingeren, waarvan het KVV in tegenstelling tot de eerste edities niet samen met de overige nummers plaats vond, maar reeds op 3 juli in Mol. Devlin Neyens/VMOL deed toen met 64m84 beter dan de 62m27 van Bart Debacker in 2000.

Opvallend, in tegenstelling tot de drie overige categorieën liep geen enkele mannelijke scholier met twee titels weg. Cadet Matteo Bogaert/ASVO slaagde wel in die krachttoer. De Enamenaar won de 100m in 11”29 en de 200m in 23”03. Hij strandde op de kortste afstand op amper 6/100 van het wedstrijdrecord en 2/100 van de eeuwige nationale top tien van zijn categorie. Nog een opvallend nummertje: Pieter Smis/VAC, vierde op de 100m met 11”73, won het kogelstoten met 14m85 en hield daarbij Kamiel van Raemdonck/SPBO (winst discus 57m07) van een gouden dubbelslag. Kobe Van Raemdonck/BRAB, een naamgenoot maar geen familie, won de 100m horden in 13”90 en pakte nadien ook nog de tweede plaats in het polsstokspringen met 3m60. Dezelfde hoogte als Milan Desmet/ABES, maar Kobe had meer pogingen nodigen met zilver als gevolg. Het is vruchteloos zoeken naar uitslagen van het hinkstapspringen bij de cadetten jongens. Geen vergetelheid. Dat nummer vond bij gebrek aan deelnemers niet plaats. Bij de scholieren pakte Gijs Geerits/BREE een nieuwe titel met 12m51.

De volledige uitslag van het Kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren vind je hier en de livestream kan je hier herbekijken. Het Belgisch kampioenschap vindt plaats op 11 en 12 september in Lier.