11/06

Kunnen én willen onze clubs hun geplande wedstrijd organiseren?

atleten
Enkele weken geleden stuurde Atletiek Vlaanderen een vragenlijst uit naar alle clubs met een meeting of wegwedstrijd vanaf 1 augustus.

Een eerste opvallend resultaat is dat het toen nog voor meer dan de helft van onze clubs té onduidelijk was of ze hun wedstrijden kunnen én mogen organiseren. Na de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni en de bijhorende versoepelingen hebben we nu al iets beter zicht op wat kan en niet kan.

Zo wil 60% van de clubs geen wedstrijd organiseren zonder publiek en ook de helft van de clubs is niet van plan om de geplande meeting te organiseren als de kantine gesloten moet blijven. Ondertussen is de horeca terug geopend en mochten sportclubs hun kantine heropenen met de gekende coronabeperkingen. Er is ook terug publiek mogelijk bij sportevenementen vanaf 1 juli, namelijk 200 toeschouwers (zittend), op onze pagina 'Corona en atletiek' kan je alle info terugvinden. Hoeveel publiek er mogelijk zal zijn vanaf augustus weten we echter nog niet.

De meerderheid van de clubs (64%) wil hun wedstrijd organiseren als ze verplicht worden om uitgebreide veiligheidsmaatregelen te nemen (social distancing, mondmaskers, voldoende ontsmettingsmateriaal,...).
Je kan alle resultaten hier terugvinden.

Atletiek Vlaanderen zal in de komende dagen de clubs met een geplande meeting/wegwedstrijd vanaf 1 augustus opnieuw de vraag stellen of ze hun wedstrijd wil én mag organiseren. Zo willen we de eerste aanzet geven om de heropstart van competitie vanaf 1 augustus mogelijk te maken en een zicht te hebben op de resterende zomerkalender.