28/07

Kessel-Lo en Dilbeek

ben-broeders-dcla-1
We zijn pal in het midden van de zomervakantie gekomen. Drie internationale zomerkampioenschappen liggen achter de rug, het belangrijkste moet nog komen. Dat laatste geldt ook voor veel van onze jeugdatleten, die hun Vlaamse- en nationale kampioenschappen met rasse schreden zien naderen.

hier

hier

Zo’n kampioenschap komt er dit weekend al aan. In Dilbeek is het Roelandsveld vergroeid met de Vlaamse meerkampkampioenschappen. Dat zal zaterdag en zondag niet anders zijn. Deze meerkampen maken ook deel uit van de Flanders Cup meerkampen en op zondag worden er ook jeugdmeerkampen aan het programma toegevoegd. U kan alle formaliteiten van dit Vlaams kampioenschap terugvinden via de website van organisator Dilbeek AC.

Ook op zaterdag zullen enkele van onze Olympisch geselecteerden hun conditie fijnstellen. Dat gebeurt ook al in Vlaams-Brabant en wel tijdens de Meeting voor Mon in Kessel-Lo, de zesde Flanders Cup van dit seizoen. Bekijk hier alle info van deze organisatie, die samen met Ninove al van bij de start van dit initiatief in 1995 deel uitmaakt van het circuit.

Zaterdag is er in Knokke (OB) nog een jeugdmeerkamp, net zoals op zondag in Mol, waar de VAL-Jongerentrofee een vervolg krijgt. U kan hier de tussenstanden bekijken na zeven van de tien etappes. In Tielt wordt die laatste (zon)dag van juli een open meeting georganiseerd, net zoals in Heusden (AVT), maar daar met toevoeging van een jeugdprogramma.

Het midweekprogramma is ook goed gevuld. Dinsdagavond 2 augustus zijn er avondmeetings in Sint-Niklaas en Oudenaarde, waar er ook gestreden wordt voor de Oost-Vlaamse steepletitels. Woensdag 3 augustus is er nog een avondmeeting in Tessenderlo.

Het stratenloopcircuit opent vrijdagnamiddag met Herentals loopt – Lu 2 uur van Hertals. Zondag is er in Tessenderlo een Bosloop met een langste afstand van 13,8 km.

Klik hier voor meer info betreffende de Vlaamse atletiekkalender.