22/05

Infosessie Eetstoornissen

louise-en-dirk-

Infosessie Eetstoornissen

Naar aanleiding van de getuigenis van Louise Carton en de daaropvolgende andere getuigenissen van atleten willen we de problematiek betreffende eetstoornissen in de sport verder bespreekbaar maken. Op die manier hoopt Atletiek Vlaanderen dat méér atleten spreken en de weg vinden om geholpen te worden.

Voor de infosessie wordt samengewerkt met Eetexpert.be, het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Zij zullen de mogelijke preventieve maatregelen bespreken en de acties die kunnen ondernomen worden wanneer eetproblemen vastgesteld worden.

Vanuit hun ervaring brengen Louise Carton en Dirk Engelen, haar trainer, het verslag van de afgelopen jaren.
Wat heeft geleid tot een verstoord eetgedrag? Hoe is die gegroeid? Werd het nooit opgemerkt door haar entourage? Wat hebben beiden geleerd uit deze ervaring? Hoe zouden ze in de toekomst omgaan met dezelfde problematiek?

Deze sessie richt zich niet alleen tot atleten en trainers maar ook naar (para)medici, clubbegeleiders, ouders en vrienden die met de problematiek te maken hebben.
De sessie gaat door op zaterdag 22/06 tussen 10u en 12u in het Dirk Boutsgebouw (VAC) te Leuven, gelegen naast het station. 

Inschrijven is gratis* en gebeurt vooraf via deze link. (tot 17/6)

Bekijk hier de getuigenis van Louise

Bekijk hier het interview tijdens "De afspraak" op Canvas

*de aanwezigen kunnen ter plaatse een spontane bijdrage leveren voor het sociaal fonds van Atletiek Vlaanderen, waarmee clubs die werken aan het toeleiden van kansarmen ondersteund worden.