07/04

Imke Vervaet en trainingsmaatjes trainen twee per twee

vervaet2

Imke Vervaet.

Even had ze het moeilijk met het uitstel van de Spelen, maar uiteindelijk wist Imke Vervaet de knop snel om te draaien. Ze mag zich ook gelukkig prijzen, want ze kan nog trainen en doet dat zelfs regelmatig in gezelschap. Beperkt gezelschap, welteverstaan.

“Mijn motivatie zit nog goed. Ik heb nu iets meer tijd om grondiger te werk te gaan”, zegt Imke Vervaet/RCG. De snelste advocate van het land moet zich de komende tijd niet al te druk maken op training. “We moeten niets opgejaagd doen. Ik doe rustig door, een pauze is niet nodig. Normaal ging ik nu op stage, maar we gaan uiteindelijk niet al te zwaar trainen.”

Een totale non-atletiekzomer, zoals door sommigen gevreesd wordt, daar wil Imke nog niet aan denken. “In mijn hoofd kan ik me niet voorstellen dat er helemaal geen wedstrijden komen. Ik hoop nog altijd op het EK, misschien tegen beter weten in. Desnoods doen we alleen wedstrijdjes in België, dat is al iets.”

Mei en juni zouden normaal de drukste maanden worden, in een poging ook individueel de kwalificatie voor Tokio af te dwingen, maar daar is nu geen sprake meer van. “Ik heb het wel even moeilijk gehad met het uitstel. Er lagen kansen voor mij, maar ik begrijp dat het niet kon. Je kan niet anders dan de knop omdraaien, en dat ging uiteindelijk nog vrij makkelijk.”

Haar trainingen kan Imke gelukkig nog min of meer afwerken zoals gewenst. “In groepjes van twee. Ik moet het zonder mijn coach doen. Ideaal is het niet, maar ik mag niet klagen. Krachttraining lukt ook nog.” De afwezigheid van trainer Leopold Van Hamme kan voorlopig nog opgevangen worden. “Het is doenbaar omdat we nog weinig specifiek trainen en geen startblokken doen. We hebben de algemene trainingen van in maart wat langer gerokken. Vanaf deze week wordt het iets meer sprintspecifiek.”

Ondanks alles voelt Imke zich best sterk. “De trainingen gaan goed. Ik heb geen kwaaltjes en kijk uit naar de meer spurtgerichte trainingen. De laatste weken hebben we al wat bergjes gedaan, vandaag doe ik 120-150-180-150-120 aan 95 procent om de eerste sprintweerstand erin te pompen.”

Werken doet de advocate nu van thuis uit. “Heel af en toe moet ik naar mijn bureau om dossiers op te halen, maar verder is alles van thuis. Ik vind het nog best aangenaam, want ik train nu om 17 uur en werk daarna nog wat verder. De training breekt mijn dag. Op mijn bureau zie ik normaal ook bijna niemand, dus zijn er weinig nadelen aan thuiswerken. Ik zit hier goed.”