24/09

Help Jonathan Sacoor aan de European Rising Star-trofee

belgaimage-139394773-full

Jonathan Sacoor (links) kruist de degens met (onder meer) polsstokspringer Armand Duplantis (rechts) voor de titel van European Rising Star.

Nadat Koen Naert zopas verkozen werd tot Europees atleet van de maand augustus, ligt er al een nieuwe verkiezingsronde op de werktafel van de Europese Atletiekfederatie. Deze keer gaat het om de Europese ‘Rising Star’ van het afgelopen jaar.

Oktober wordt dus heel nadrukkelijk de maand van de verkiezingen, maar alvorens wij op 14 oktober zelf fysiek naar de stembus moeten trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen, kan u onze junioreswereldkampioen Jonathan Sacoor via de sociale media nog helpen aan de felbegeerde trofee van ‘European Rising Star’.   Die stemming wordt al wel afgesloten op vrijdag 5 oktober om 12u00. De uitgebrachte stemmen via Twitter en Facebook zullen meetellen voor een kwart van de hele stemprocedure. De opvolger van Karsten Warholm/Nor zal zijn nieuwe eretitel niet gestolen hebben, want naast Jonathan Sacoor werden onder andere ook Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis, Noors halve fondfenomeen Jakob Ingebrigtsen en Griekse verspringer MiltiadisTentoglou genomineerd.

Deze verkiezing werd voor het eerst in 2007 gehouden en bij de laureaten vinden we niet alleen Nafi Thiam terug, ook sprinter Christophe Lemaître/Fra, discuswerpster Sandra Perkovic/Cro en kogelstoter David Storl/Ger prijken op die erelijst.

U kan via deze link uw stem uitbrengen.