02/02

Hanne Maudens wil zondag op BK ticket naar Schotland veroveren

belgaimage-94727432-full

Hanne Maudens.

Net als Thomas Van der Plaetsen bij de mannen mikt Hanne Maudens bij de vrouwen zondag op een EK-kwalificatie op het BK meerkamp in Gent. Ze heeft specifiek toegewerkt naar deze wedstrijd.

Als nummer negen op de Europese ranglijst van afgelopen zomer, hoopte Hanne Maudens/VS naar het EK indoor in Glasgow te mogen. Drie afzeggingen zouden daarvoor volstaan, en die afzeggingen komen er in een indoorseizoen zo goed als elk jaar. Maar wat bleek dit jaar? Nafi Thiam/RFCL is de enige van de top zes die niet naar Glasgow trekt. Omdat het WK outdoor zo laat valt, maken velen van het EK indoor een tussendoel. 

Hanne zal zich dus moeten plaatsen op basis van een indoorprestatie, en die wil ze zondag neerzetten op het BK vijfkamp. "Mijn persoonlijk record van 4.205 punten stelt niet zo veel voor, omdat ik nog nooit toewerkte naar het indoorseizoen. Ik vermoed dat ik 4.400 punten zal nodig hebben voor het EK. Als ik geen steken laat vallen, mag dat normaal geen probleem zijn. Ik heb hard getraind en goed afgebouwd naar dit BK."

Zo'n vier maanden traint de meerkampster nu onder haar nieuwe coach Wim Vandeven, en ze voelt zich prima. "Op de horden zit het duidelijk goed. Op het KVV heb ik mijn persoonlijk record nog met een tiende bijgesteld. Bij hoogspringen is het wat opbouwen met de aanpak van Wim. Het is niet makkelijk om dat meteen in wedstrijd om te zetten. We zijn enorm op de aanloop en het bochtenwerk aan het oefenen. Aan het springen zelf zijn we nog niet toegekomen. Wim blijft de dingen herhalen tot het je oren uitkomt, maar dat helpt mij. Kogelstoten komt in orde, daar heb ik heel veel op getraind. In het verspringen heb ik al wat technisch werk achter de rug, en moet ik mij nooit echt zorgen maken. En ook op uithouding hebben we veel gewerkt, dus de 800 meter komt ook wel goed."

Zelfs al Hanne zondag een dijk van een vijfkamp neerzet, kan ze nooit honderd procent zeker zijn van het EK, omdat er later nog andere prestaties kunnen volgen. De beste zes Europeanen mogen naar Schotland. "Dat is voor het gevoel een beetje vervelend, maar als het écht goed is, mag ik toch behoorlijk zeker zijn. Het EK zie ik als een leuk tussendoel, omdat de winter anders wel héél lang duurt."