23/04

Hanne Maudens kijkt met vertrouwen naar het zomerseizoen

wkj-22-maudens-juicht

Hanne Maudens.

Ook Hanne Maudens trok de afgelopen weken op trainingsstage naar Turkije. Ze kon er zich in ideale omstandigheden voorbereiden op het zomerseizoen, dat ze met vertrouwen tegemoet kijkt.

Vorig jaar schitterde Hanne Maudens/VS met 6.113 punten in Götzis, en daarmee ging ze ruim over de gevraagde 5.900 punten voor het EK in Berlijn komende zomer. Voor dat EK moet ze dus enkel nog vormbehoud aantonen. Hoewel Hanne vorig jaar als 20-jarige al de twintigste Europese jaarprestatie neerzette, voelt ze zich nu in haar zomervoorbereiding nog een stuk sterker.

"Ik sta zowel technisch als fysiek veel verder dan vorig jaar. In Turkije heb ik vooral technisch werk gedaan, maar ook de fysieke belasting wat verder opgedreven. Bijvoorbeeld op vlak van sprongkracht. Daarnaast heb ik gretig gebruik gemaakt van de helling daar. De focus lag op kwalitatief hoogstaand werk. Ik heb echt een hele goede stage achter de rug, en heb ervan genoten. Het complex was bovendien super."

Na het WK in Londen van vorig jaar noemde Hanne de continuïteit in haar kampnummers al haar grote werkpunt, en dat ziet ze opnieuw als de sleutel in de komende weken. "Om constant te worden moet ik werken aan mijn zekerheid. Ik moet in drie pogingen telkens een goed resultaat kunnen neerzetten."