22/10

Hanne Maudens gaat verder onder coach Wim Vandeven

-jd37957

Hanne Maudens

Hanne Maudens voert een trainerswissel door. Ze verlaat de groep van Philip Gilson en traint nu onder Wim Vandeven, die we natuurlijk nog kennen als coach van onder meer Tia Hellebaut en Hans Van Alphen.

Met haar 6.252 punten in Götzis en tiende plaats op het EK in Berlijn, heeft Hanne Maudens/VS er een meer dan geslaagd seizoen opzitten. Toch hoopt ze onder een nieuwe trainer nog hogere ogen te kunnen gooien. 

"Bij Philip Gilson zat ik goed, je zal mij geen kwaad woord over hem horen zeggen en ik heb een supergrote sprong gemaakt onder hem, maar het was eerder een loopgroep dan een meerkampgroep", vertelt Hanne. "Dat was niet altijd gemakkelijk. Ik moest een nieuwe stap zetten. Binnen twee jaar zijn het Olympische Spelen en ik voel dat er iets mogelijk is. Wim Vandeven is volgens mij de beste meerkampcoach die je in België kan vinden. Zijn expertise geeft de doorslag, en hij gelooft in mij." 

Praktisch was het even aanpassen voor Hanne, want ze woont niet meteen in de buurt van haar nieuwe coach, met wie ze nu al enkele weken samenwerkt. "Twee dagen per week ga ik naar Leuven. Dan werken we vier trainingen af. Twee keer train ik op mezelf, donderdag heb ik rust en vrijdag komt Wim naar Gent. Eens om de twee weken trek ik naar Tessenderlo, waar hij woont. We zien elkaar dus veel. Voor kogelstoten blijf ik met Filip Eeckhout samenwerken, voor speerwerpen met mijn mama."

Nu de voorbereiding stevig op gang komt, begint de zevenkampster te merken waar Vandeven de accenten legt. "Wim werkt heel erg op conditie. Ik heb nog nooit zo veel gelopen. Daarnaast moet ook alles écht goed zijn bij hem. Ik moet veel herhalingen doen, en hij kan ergens op blijven hameren. Iedereen zegt dat hij streng is, maar dat vind ik meevallen. Maar je moet wel doen wat hij vraagt." 

Afsluiten doet Hanne met een terugblik op haar seizoen, en een vooruitblik op wat 2019 te brengen heeft. 

"Ik heb een grote stap gezet dit jaar en ging boven de 6.200 punten. Zowel mentaal als technisch ben ik gegroeid. Mijn tiende plaats op het EK in Berlijn was zeker niet slecht, maar de volgende jaren hoop ik er wel écht te staan op de kampioenschappen. Omdat het WK in Doha zo laat valt, ga ik het EK indoor in Glasgow volgend jaar meedoen. Als er een paar afzeggen, word ik uitgenodigd. Dat komt wel goed. Götzis zal in mei dan in een opbouwperiode naar het zomerseizoen vallen. De eerste zomerpiek is pas voor het EK beloften in juli voorzien, de tweede voor het WK."