21/09

Hanne Maudens opgetogen met grote stap voorwaarts

-ldq8491-1

Hanne Maudens.

Dat Hanne Maudens dit jaar opnieuw een grote sprong voorwaarts maakte, werd vooral duidelijk in Götzis eind mei. Haar 6.113 punten zijn nog altijd goed voor de vierde plaats op de Europese beloftenranking van 2017, en zelfs bij de grote madammen staat ze in de top twintig.

"Met het EK beloften in juli kon ik door ziekte niet tevreden zijn. Het WK in augustus was een hele goeie leerschool, maar met Götzis was ik natuurlijk heel blij. Zowel met alle individuele proeven als met het puntentotaal", zegt Hanne Maudens/VS als ze het seizoen even overschouwt.

"Op vlak van frequentie heb ik veel vooruitgang gemaakt, en dat uit zich op de horden. Ik loop ook een veel betere bocht bij hoogpringen, en ook mijn kogeltechniek is verbeterd. Speerwerpen vraagt meer tijd, maar het gaat de goeie kant op."

Hanne ziet ondanks haar internationaal niveau nog verschillende werkpunten en dus ruimte voor progressie. "Mijn loopfrequentie moet nog omhoog, en in de kampnummers wil ik stabieler worden, vooral mentaal stabieler. Bij constant presteren speelt mentale kracht een grote rol."

Volgend jaar is er een EK in Berlijn, en aangezien het minimum voor een EK meestal rond de 5.900 punten schommelt, mag Hanne daar ondanks haar leeftijd (20) nu voluit op mikken. "Ik hoop mij opnieuw goed te kunnen verbeteren, en kijk inderdaad al uit naar volgend jaar", besluit ze.