04/05

G-athletics leidt Peter Genyn naar Parijs

161a0584

G-athletics leidt Peter Genyn naar Parijs

Het Belgisch Kampioenschap voor atleten met een verstandelijke beperking werd dit jaar op 1 mei betwist in Vilvoorde, in samenwerking met de plaatselijke G-club 't Vosje en Sparta Vilvoorde. Een mooie mix van competitie en recreatie: dat is de G-athletics.

Jaarlijks organiseert 't Vosje op die datum de "Memorial Erik Vermeiren" met een recreatief aanbod voor G-atleten. Voor de federatie was het dé gelegenheid om er een BK aan te koppelen zodat de verenigingen met àl hun G-atleten konden deelnemen.

Niet minder dan 135 atleten kwamen aan de start.
Ze genoten van die eerste warme lentedag om het beste van zichzelf te tonen.

BR's voor Maene en De Brauwer 

Kiara Maene/AVT ging op zoek naar een sterke 400m-chrono, in voorbereiding van het Para-WK dat van 17 tot 25 mei in het Japanse Kobe doorgaat. Na een (te) snelle eerste 200m was de terugval echter groot maar met een 62"55-chrono kan ze hoopvol uitkijken naar het vervolg van het seizoen.
Kiara zorgde later op de dag wel nog voor een Belgisch record over 200m met een 27"00-tijd. Indoor deed ze  de voorbije winter al beter (26"47), wat nog een verbetering laat voorspellen in de komende maanden.

In het hoogspringen kon Amy De Brauwer van Houtland atletiekclub haar eigen BR aanscherpen tot 1m37. 

Het meest opvallende podium was dat van de 100m mannen, waar AVLL alle eremetaal in de wacht sleepte.

Johannes Balbaert in opmars

In de rand van dit Belgisch Kampioenschap werden ook enkele wheelernummers georganiseerd.
Ook zij bereiden zich voor op het Para-WK en de Paralympische Spelen en hebben nood aan wedstrijdritme.
Enkele dagen nadat  Johannes Balbaert/GSV het 5000m record aanscherpte in Coventry/UK (13'31"42) verbeterde hij nu zijn 100m-record tot 16"74. Het zou een zeer ongewone combinatie zijn bij valide atleten maar het fysiologisch systeem bij atleten met een handicap is zeer verschillend waardoor dergelijke mix wél mogelijk is. Eén maand eerder wheelde hij in Berlijn overigens met een 55'19" een zeer sterke tijd in de halve marathon.  De jonge knaap uit Blankenberge (17j) is duidelijk aan z'n opmars bezig. We horen er nog van...

Peter Genyn bevestigt goede revalidatie

Peter Genyn/GSV was met één doel naar Vilvoorde afgezakt: over 100m de B-norm rijden om zijn Paralympisch ticket definitief op zak te steken. En daar slaagde hij ook met overtuiging in. Geen evidentie, want Peter sukkelde in het voorjaar met de gezondheid en een schouderblessure waardoor niet voluit kon getraind worden. De man van Kalmthout heeft er het volle vertrouwen in en kan nu ontspannen verder naar Parijs toewerken, waar hij als titelverdediger aan de start komt.

Resultaten

tekst: Paula Vanhoovels
foto's: Eddy Vanden Broeck

subslogosv-standaard
Amy De Brauwer

Amy De Brauwer/HAC