25/06

Flanders Cup Lokeren: Campener springt ver

-d4s3075

Pieter Claus met een PR 800m richting BK 1500m.

De Grote Prijs van de Stad Lokeren, sinds enkele jaren ook binnen het concept van de Flanders Cup, is net zoals de vorige jaren een topwedstrijd geworden. Terwijl de betere Belgen op de Europabeker aan de slag waren, konden de thuisgebleven Belgen en de organisatoren zich in Lokeren optrekken aan de buitenlanders. Uit zowat alle hoeken van Europa kwam men op zoek naar limieten.

Een goede beurt maakte Corentin Campener/RESC die met zijn allerlaatste sprong in het verspringen landde na 7m89, dat is nog niet goed genoeg voor het WK in Londen, maar wel verder dan de gevraagde maatstaf voor de Universiade. Bijzonder sterk was ook de prestatie van Pieter Claus/EA. Hij klokte in de 800m af na 1’47”92 en lijkt klaar om volgende week zijn Belgische 1500m-titel te verlengen. “Ik loop graag in Lokeren. Vorig seizoen liep ik hier mijn besttijd (1’48”46) en dat in een koers die lang niet ideaal was. Nu kreeg ik een echte volgwedstrijd aangeboden. We kwamen na 51” door en dat was ideaal. Toch had ik niet verwacht dat ik hier een nieuw PR zou lopen. Ik had er eerst niet veel zin in maar op aanraden van mijn trainer, Raymond Van Paemel, heb ik toch toegestemd. Op training liep het immers goed. Goed dat ik naar mijn trainer heb geluisterd.”

Christian Iguacel/AVKA was onze beste vertegenwoordiger in de 400m. De Antwerpenaar liep zijn baanronde in 48”31. “Ranti, Ernst en Rodwell waren te sterk. Zij zijn 45 of 46 seconden waard. Ik heb geprobeerd om hen zo lang mogelijk te volgen. In de bocht, na 200m, kwam ik echter vol in de tegenwind en die was er teveel aan.” De 1500m ging naar de Zweed Amanuel Gergis die Aurèle Vandeputte/HAC klopte. Vandeputte, nochtans eerder een 800m-loper, klokte af na 3’46”29. Gergis won in 3’45”54. Ali Hamdi/DCLA en clubmakker VAL-topsporter Stijn Baeten/DCLA, gaven er half wedstrijd de brui aan. “Op training loopt het zeer goed, maar op de wedstrijden komt het er niet uit,” zucht Stijn Baeten. “Als je weet dat ik op de 800m een besttijd achter mijn naam heb met 1’47”, en hier vandaag niet eens in staat ben om een tussentijd van 1’57” te draaien, dan kan je stellen dat het niet loopt. Neen, een verklaring heb ik daar niet voor. Misschien ben ik teveel gefocust op de limiet voor de Universiade ? Misschien bezorgt die limietjacht me stress ? Of zijn dit nog steeds naweeën van mijn belabberde winter. Omdat ik in oktober een blessure opliep, waardoor ik een hele winter op non-actief stond, heb ik geen basis kunnen leggen. Ik begon pas drie weken voor de paasstage te trainen. Blijkbaar liep dat op stage goed want ik deed zelfs enkele snelle tempo’s. Mijn seizoensopener in Herentals mocht gezien worden maar nadien ging het bergaf. Vandaag gaf ik voor het eerst op. Volgende week loop ik op het BK de 800m. Nadien ga ik eens grondig evalueren.”

Bij de vrouwen bleef de baan van de aangekondigde Eline Berings/RCG leeg. Wel op het appel was Nenah De Coninck/KAAG. In een bijzonder sterke reeks moest de Gentse vier buitenlandse meisjes laten voorgaan. “Toch hield ik een goed gevoel aan deze wedstrijd over,”  zegt Nenah. “Ik zou sneller willen lopen maar de wind speelde me parten. Mijn seizoensopener was een seconde sneller maar dat was tijdens de Putbosmeeting in Oordegem, waar de omstandigheden ideaal waren. Ik liep vorige week ook in Huizingen. Hoe dan ook, deze wedstrijd kadert perfect in mijn voorbereiding op het BK. Deze werd even verstoord door een spierblessure waardoor ik een maand niet specifiek kon trainen. Volgende week loop ik het BK eveneens in functie van het EKu23. Na het BK ga ik kijken waar mijn werkpunten liggen en er ook beginnen aan werken. Op het EK viseer ik immers een finale.”

Sterk was ook de prestatie van Anouska Hellebuyck/DEIN die in het discuswerpen 52m47, nog tijdens het voorprogramma, liet neerzetten. Meteen de zesde beste prestatie aller tijden en een verbetering van haar PR met 14cm. “Gisteren presteerde ik al 51m21 en vandaag wierp ik een nieuw PR. Met 52m47 bewijs ik dat ik opnieuw in vorm ben. Ik ga volgende week trachten mijn Belgische titel te verlengen.” Ook Hanne De Baene/OB gaf blijk van sterke conditie. Zij sprong met haar polsstok liefst 4m12 hoog en bevestigde daarmee haar selectie voor het EK juniores in Grosseto.

Ga hier naar de resultaten van de Grote Prijs Stad Lokeren.

In Charleroi werden de titels in het snelwandelen uitgedeeld. Annelies Sarrazin/FLAC (10.000m in 57.15.98) en onverslijtbare Dirk Bogaert/ACME (20.000m in 2.00.16.89)  gingen er moeiteloos met de titels aan de haal.