04/07

FC Merksem: EYOF-limiet voor Reda Aouragh

nad-0627-min

Reda Aouragh

Het Flanders Cup-circuit hervatte na een maand onderbreking weer met de Galameeting in Merksem op zondag. Globaal lag het niveau wat lager dan anders (moeilijke datum, toppers in WK-modus, geen rankingpunten te sprokkelen, …), maar veel atleten wisten toch PR’s neer te zetten met vooral in de kampnummers uitschieters. Reda Aouragh tekende zelfs op het nippertje nog voor een late EYOF-limiet op de 1500m.

De Belgische kogelkampioen waren op het appèl. Jolien Boumkwo/VAC zette een meer dan degelijke winnende seizoensbeste van 16m58 op het bord. Het is haar menens om richting de 17m te gaan. Bij de mannen won Matthias Quintelier/LYRA met een naar zijn maatstaven zuinige 16m81. De 19-jarige Kwinten Cools/DCLA moest amper onderdoen met een PR van 16m55. In het discus werd hij ook tweede met 49m44 na de Nederlander Shaquille Emanuelson (56m32).  

In het hoogspringen bevestigde Jef Vermeiren/ACHL z’n recordsprong van 2m17. Hij won met 2m16. Sten Geeens/ASVO bood knap weerwerk. Een recordsprong van 2m13 leverde hem de tweede plek op. Bij de vrouwen ging zowaar een cadette met de winst aan de haal. Anna-Lisa Van thuyne/SGOL evenaarde haar persoonlijk record van 1m67 en werd zo de jongste winnares van de dag.  

Op de middenafstand maakte vooral de jeugd indruk. Eerstejaarsscholier Reda Aourgah/RESC haakte zijn wagonnetje aan bij de trein die voor 3’50 ging. Hij knokte zich naar de derde stek in 3’53”17 en dook twee tellen onder de EYOF-limiet. Hij zat zelfs onder de limiet voor het EK U18, maar die deadline was reeds verstreken. Bij de vrouwen liet eerstejaarsscholiere Astrid Van Breedam/LIER zich opmerken op de 1500m met een chrono van 4’36”16.  

De volledige uitslag van de Flanders Cup in Merksem vind je hier en alle info over de EYOF vind je hier